Centers of Excellence in Interventional Cardiology and Radiology

Ask the doctor

Use the form below to ask your questions of medical specialists, and in the shortest possible time one of our specialists will answer.

Please enter a valid e-mail address to confirm receipt of response.

  • Buna Ziua.am tromboflebita profunda urmez tratament sindrom o zi 1/2 si o zi 3/4 .INR fiind de 4,29,
    05 January, 2013

    Buna Ziua.am tromboflebita profunda urmez tratament sindrom o zi 1/2 si o zi 3/4 .INR fiind de 4,29, activitate de protrombina 7 , timp QUICK 47.8s .Ce dozaj imi recomandati in continuare??Va multumesc

    Medic advice:
    Ptr Nicu: Va recomand sa scadeti usor dozele de Sintrom la 1/4 cp in fie care zi. INR de 4,29 este prea mare si ar trebui sa csada in jur de 3.

  • Ma numesc Claudia am 38 de ani si azi mi-am scos firele dupa ce mi-a fost implantat un stimulator ca
    05 January, 2013

    Ma numesc Claudia am 38 de ani si azi mi-am scos firele dupa ce mi-a fost implantat un stimulator cardiac ,pana acum este totul in regula doar ca simt ceva care ma apasa pe piept de parca as avea gaze

    Medic advice:
    Ptr Claudia : e normal sa mai aveti dureri in zona implantului, si trebuie sa evitati efortul cu bratul in dreptul caruia e implantat stimulatorul. Din cauza stimulatorului cardiac nu aveti restrictii de efort, nu stiu exact care este boala pentru care v-a fost implantat ca sa pot fi mai exact. Dr. Iancovici

  • Buna, Am nevoie de niste informatii. Tb sa achizitionez 2 stenturi Cypher (d=3,5). Problema este ca
    05 January, 2013

    Buna, Am nevoie de niste informatii. Tb sa achizitionez 2 stenturi Cypher (d=3,5). Problema este ca sunt foarte scumpe. Se pot inlocui cu un alt fel de stent, sau acestea sunt speciale si se recomanda in functie de diagnostic? Modificarea tipului de stent poate provoca probleme de sanatate pacientului? Va multumesc foarte mult!

    Medic advice:
    tr Kathy: Din pacate noi nu recomandam achizitionarea materialelor pentru dilatarea vaselor inimii in spitalele din sistemul de stat (public), daca coronarografia si dilatatia erau efectuate in centru privat, discutia sr fi fost utila. Din principiu, indicatia pentru modelul stentului recomandat revine doar conform diagnosticul bolii si afectiunile asociate.

  • la ce spital va gasim s au clinica?
    05 January, 2013

    la ce spital va gasim s au clinica?

    Medic advice:
    ptr George, ma gasiti la centrul medical DeltaProMedical cu nr de telefon 0752288011. Eu lucrez si la Spitalul de Urgenta Floreasca dar acolo nu consult pacienti din ambulator. Multumesc Dr iancovici

  • Buna seara, mama mea are fibrilatie arteriala si ia trombostop in fiecare seara, una tableta, dar si
    05 January, 2013

    Buna seara, mama mea are fibrilatie arteriala si ia trombostop in fiecare seara, una tableta, dar situatia nu i se amelioreaza absolut deloc. Mai mult de atat ii apar la cateva saptamani niste pete pe corp, ca si cum s-ar fi lovi. Nu stim ce sa mai facem, suntem disperati. A m auzit ca este in Germania o clinica specialiata pe asa ceva. Ma puteti ajuta cu mai multe informatii. Suntem dispusi sa facem orice, numai sa se fac bine. Tin sa mentionez ca mama are astm bronsic. Multumesc

    Medic advice:
    Ptr Ioana: Trombostopul nu este un tratament pentru fibrilatia atriala, care sa schimbe starea pacientului. Este un anticoagulant, adica fluidifica sangele, rolul sau este de a preveni aparitia de cheaguri in sange (previne accidentul vacsular cerebral). Deci 1. nu va asteptati sa se simta mai bine de la Trombostrop. Exista alte medicamente care asociate trombostopului amelioreaza starea pacientului cu fibrilatie. 2. De urgenta - Trebuie efectuat INR -ul sper ca stiti ce este din moment ce mama ia trombostop)- la orice laborator. Astazi il faceti daca nu a fost efectuat in ultimele 2 saptamani. Daca INR este peste 4-5 atunci trebuie oprit temporar tratatamentul cu Trombostop ( ma ingrijoreza petele pe care le descrieti care probabil sunt echimoze (vanatai) Ma puteti contacta telefonic : Dr. Iancovici (0720276884)

  • Voichita:Buna seara, Iau Sintrom 1/2 in prima zi, iar in a doua 3/4. Acum, la o luna de tratament, v
    05 January, 2013

    Voichita:Buna seara, Iau Sintrom 1/2 in prima zi, iar in a doua 3/4. Acum, la o luna de tratament, valoarea INR este de 1.44 iar in tabel apar ca valori de referinta 0.9-1.3 Cum sa interpretez rezultatul? Multumesc.

    Medic advice:
    Ptr Voichita : atat timp cat luati tratamentul cu sintrom INR trebuie sa fie intre 2-3. Valoarea de 0,9-1,4 scrisa pe buletienele de analiza este cea normala la persoanele care NU i-au tratament cu Sintrom. Deci valoarea de 1,44 este MICA la o persoana care ia Sintrom si trebuie crescuta usor doza de medicament. de exempluputeti lua: doua zile 3/4 si o zi 1/2 si repetati INR peste 1 sapt. Dr. Iancovici 0720276884

  • Toma:Buna Seara! Am 40 de ani, am trombofeblita la gamba stanga, ultimul INR a fost de 1, 44 i-au pa
    05 January, 2013

    Toma:Buna Seara! Am 40 de ani, am trombofeblita la gamba stanga, ultimul INR a fost de 1, 44 i-au pastile:1 capsula Aspenter si 2 trombostop.Cat timp poate dura tratamentul si daca pot scapa de aceasta boala. Si din ce cauza se face trombofeblita, mentiunez ca am si steatoza hepatica gradul I si colesterol 237.Multumesc,Sarbatori Fericite!

    Medic advice:
    Ptr Toma Mircea: cauzele tromboflebitei pot fi multiple : predispozitia genetica, imobilizarea prelungita (mers cu masina sau avionul multe ore in continuu), interventiile chirurgicale recente sau fracturi de membre inferioare, anumite alte boli asociate, etc. sunt foarte multe cauze, insa uneori nu se identifica niciuna din cele cunoscute. Medicul care v-a consultat probabil ca a stabilit daca la dvs a existat o cauza sau nu. Ptr tromboflebita de gamba tratamentul este de obicei scurt de maxim 3 luni. durata tratamentului depinde de cauza identificata. atata timp cat luati Trombostop INR

  • Am un baietel de 4 ani si 9 luni dezvoltat normal pt virsta lui si fara pb de sanatate,doar ca atunc
    05 January, 2013

    Am un baietel de 4 ani si 9 luni dezvoltat normal pt virsta lui si fara pb de sanatate,doar ca atunci cind doarme ii aud bataile inimii foarte tare,noi dormind alaturi.Intrebarea mea este ce puls ar trebui sa aiba un copil de virsta lui pt ca mie mi se pare ca ii bate prea repede inima si daca este normal sa aiba asa multe batai.Va multumesc

    Medic advice:
    Ptr Mihaela : copii sunt mai tahicardici decat adultii , adica se poate ca inima sa bata cu 100- 120 bpm si sa fie normal. In plus au perete toracic subtire si se aud bine batatile inimii. Cel mai sigur efectuati un eCG ptr a fi sigura ca ritmul iminii e cel normal. Dr Iancovici

  • Buna ziua am 53 de ani sunt operata stenoza artera subclavire stang si urmez un tratament cu sitrom
    05 January, 2013

    Buna ziua am 53 de ani sunt operata stenoza artera subclavire stang si urmez un tratament cu sitrom cantitatea administrata a fost: luni miercuri si vineri 1/3 iar marti,joi,sambata si duminica 1/2 am facut inr si rezultatul a fost de 4,73 ce trebuie sa fac ? Ce doza de sintrom ar trebui sa iau? V a multumesc

    Medic advice:
    Ptr Sandu : nu prea inteleg cum puteti lua 1/3 de cp de sintrom (se imparte in 4?!); in principiu trebuie redusa usorr doza la INR de 4,76. Mai spuneti-mi odata cat luati exact. Dr Iancovici

  • Buna ziua ! Cat timp se ia Sintrom? Exista alte medicamente eficiente care sa nu mai fie necesar INR
    05 January, 2013

    Buna ziua ! Cat timp se ia Sintrom? Exista alte medicamente eficiente care sa nu mai fie necesar INR lunar.In cazul unei persoane (f.)de 86 ani cu diabet (fara insuluna)si hipertensiune care a avut in 2007 tromboflebita la picorul drept se poate lua alt medicament sau nu este indicat ?Cum se interpreteaza rezultatele de la diferite laboratoare cu diferite limite INR ( unele au limite 0,8- 1,33 fata de alte laboratoare cu limite 2-3 )Multumesc, anticipat pentru raspuns=Sarbatori Fericite !

    Medic advice:
    Ptr Enache Zorica: durata tratamentului cu sintrom este stabilita de cardiolog in functie de boala. Poate fi de cateva sapt sau toata viata. In pricipiu ptr tromboflebita singura nu se continua ani de zile tratamentu, l ci doar cateva luni maxim. Deocamdata nu exista un medicament care sa inlocuiasca sintromul ( au aparut niste medicamente noi anticoagulante care nu necesita INR, dar inca nu sunt indicate pentru trombiflebita) Dr Iancovici

X

Yandex.Metrica