Centers of Excellence in Interventional Cardiology and Radiology

Am nevoie de un sfat

 • 13 June, 2015

  Bună ziua.TATĂL meu a suferit anul trecut un infarct,i s-a montat un stent.ATUNCI s-a descoperit ca valva mitrala e masiv calcifiata.Acum si-a făcut din nou analize Și s-a aflat ca stent ul e infundat ,nu chiar de tot,partea din muschiul inimii afectat de infarct e naviabil .Pe lângă toate acestea are și pietre mari la fiere,care ar trebui operate dar nu se poate din cauza inimii.Am nevoie de sfatul d-voastră ,se mai poate ceva în cazul lui pentru a se face bine și pentru a-și prelungi viața? Aștept răspunsul d-voastră. Mulțumesc Precizez ca tatăl meu are 60 de ani.

  Answer given the recommendation: Ares team
  Buna ziua, pentru a va putea prezenta un prognostic pertinent, avem nevoie de mai multe date, inclusiv de imaginile coronarografiei si de ecografia cardiaca. De prinicipiu, conform celor enuntate de dvs., situatia nu este iremediabila. Va recomandam trimiterea imaginilor coronarografiei in format electronic potrivit unui set de instructiuni pe care le veti primi pe e-mail, sau prezentarea in cadrul centrului nostru cu documentele medicale, spre a fi analizate de catre un medic cardiolog. Va dorim multa sanatate!

  Pacient answer:
  Va multumesc pentru raspuns.Eu acum va trimit exact diagnosticul ,urmand sa va trimit si imaginile coronarografiei si ecografiei cardiace.Diagnosticul este urmatorul:cardiopatie ischemica prin afectarea univasculara(IVA),infarct miocardic anterior revascularizat prin PTCA ,,montare stent PE IVA 2014 (BMS)ocluzie intrastent nepermeabilizata,stenoza mitrala medie ,insuficienta mitrala grad 3,insuficienta tricuspidiana grad 2 functionala,hipertensiune arteriala pulmonara severa,aritmie extrasistolica ventriculara si supraventriculara,BRD major,ICNYHA2,litiaza biliara asimptomatica Rezulatul angiografiei este urmatorul:abord arterial RAD.DR.5F.Cx,CD fara leziuni semnificative,IVA cu aspect angiografic sugestiv de ocluzie intrasent nepermeabilizata,flux TIMI1/2 LA NIVELUL IVA distal.Valoare dap(uGYXM^2):2840.6 MINUTE ZECIMI 0.49 Rezultatul RMN ESTE urmatorul:Infarct miocard perete anterior si arteroseptal VS BAZAL,medio-cardiac,perete anterior si septal VS apical si apex VS cu miocard neviabil.Dilatarea tractului de ejectie al ventriculului drept cu modificari fibrotice(zone hipercaptate pe secventele M si E) LA NIVELUL PERETULUI ARTERO-MEDIAL .Stenoza mitrala cu calceficari neregulate ,masive la nivelul valvei mitrale(nu se poate aprecia exact aria transvalvulara anatomica datorita artefactelor)jet moderat de regurgitare mitrala,insuficienta VS severa cu FEVS egal 18% Va multumesc si astept raspunsul d-voastra

X

Sună Mesaj