Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

26 iunie 2014

DSV copil 9 ani


Buna ziua! in ce ar consta interventia pentru un defect septal ventricular pentru un copil de 9 ani, deoarece am fost programati pentru operatie pe cord deschis in Cluj Napoca, si as vrea sa stiu ce alte optiuni avem, si care sunt costurile unei interventii in clinica dvs, multumesc frumos!


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, exista doua tipuri de plan terapeutic pentru defectele septale ventriculare: chirurgical si interventional. Alegerea celui potrivit se efectueaza in functie de rezultatul ecografiei cardiace riguroase, care sa reflecte defectul din mai multe incidente (unghiuri) si in tinand cont si de optiunea pacientului. Corectarea chirurgicala presupune anestezie generala, deschiderea toracelui, devierea circulatiei si aplicarea unui "petic", provenit fie din tesut propriu (fragment de pericard), fie animal, fie de origine sintetica.
Corectarea interventionala este o tehnica minim-invaziva, de cateterism cardiac, ce presupune sedare si implantarea in defect a unui dispozitiv de inchidere de tip "umbreluta", alcatuit din doua discuri metalice (nichel+titanium+platina), biocompatibil: prin vena femurala a piciorului se introduce un tub cu diametrul mai mic decat al vasului de sange, care este condus pana in dreptul defectului septal ventricular, iar cand pozitia este cea optima, se introduce, fixeaza, deschide si elibereaza dispozitivul pliat.
Interventia poate dura intre o ora si trei ore, in functie de dificultate, iar spitalizarea este de 24 de ore: imediat dupa aceea, pacientul este complet recuperat si poate reveni la activitatile obisnuite, inclusiv sportive.
Atunci cand se poate aplica tehnica minim-invaziva, de inchidere cu dispozitiv este net superioara celei chirurgicale: riscurile asociate sunt extrem de reduse, spitalizarea este de o singura zi, recuperarea completa si imediata, iar efectul permanent: practic, tesutul cardiac se dezvolta peste dispozitiv, inglobandu-l in mod natural, eliminandu-se astfel posibilitatea reaparitiei suntului.
Pentru mai multe informatii, va rugam sa apelati numarul de telefon 0731.771.111 sau 031 9300.



Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor