Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

9 iulie 2014

Simtome ciudate ale inimii


Buna ziua! Am 28 de ani si de 2 ani si jumatate ma confrunt cu niste simptome neobisnuite.La inceput am avut tahicardie 190de batai pe minut,apoi am ramas cu o apasare in piept, am fost la spital si mi-au facut mai multe analize si ecografie cardiaca si mi-au spus ca nu am nimic la inima. Am mers la mai multi medici cardiologi deoarece simtomele s-au diversificat: lipsa de aer, durei in piept, dureri in umarul stang, ameteli,senzatie de moarte iminenta. Toti medicii mi-au spus ca nu am nimic dupa ce am facut mai multe investigatii holter la 24 de ore de doua ori, 5 ecocardiografii si foarte multe ekg-uri. De fiecare data, crizele se manifesta altfel, la ultima criza m-am trezit la 2.30 noaptea cu batai rapide ale inimii, urmate de batai mai rare si tensiunea 15 cu 10,5. Tensiunea de obicei este 12-13 cu 8-9. Ceea ce ma nelinisteste este faptul ca nimeni nu reuseste sa descopere afectiunea si as dori sa stiu daca o afectiune a inimii da simptome atat de variate pentru ca nu stiu ce sa mai fac deoarece de foarte mult timp nu am mai avut o viata normala. Tot timpul ma tem deoarece nu stiu cand va avea loc urmatoarea criza. Ceea ce v-am descris sunt oar o parte din simptome, mai sunt si un fel de extrasistole, crize de lipsa de aer, furnicaturi pe mana, piciorul stang si partea stanga a fetei, arsura in piept. Va multumesc!


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, avand in vedere varsta dvs., precum si varietatea si numarul investigatiilor de specialitate efectuate pana acum, consideram putin probabila prezenta unei afectiuni cardiace.
Pe de alta parte, inca nu ati fost vazuta de catre un medic din echipa noastra si nici documentele medicale nu au fost analizate pentru a se putea concluziona ca sunteti sanatoasa din punct de vedere cardiologic. Abia dupa aceea, se va putea trage o concluzie ferma.
Demn de mentionat este faptul ca uneori, suferinta emotionala se poate reflecta puternic in starea fiziologica a persoanei, iar daca aceasta suferinta se mentine á la longue, simptomele ei se pot permanentiza, transformandu-se in boala adevarata.
Tot bine de stiut este si faptul ca manifestarile atacului de panica se pot confunda usor cu simptomele bolilor cardiace, si in mod special cu cele ale infarctului miocardic acut. Atacul de panica in sine este o reflexie, o dovada a existentei unei suferinte: frica de moarte, nemultumirea persoanei fata de drumul ales, fata de viata pe care o traieste in prezent, si multe altele, specifice naturii umane.
Atacul de panica este un semnal de alarma, un mecanism util care arata ca ceva nu este in regula in viata celui ce il experimenteaza.
Se poate discuta mult pe marginea acestui subiect, dar cel mai potrivit este ca acest lucru sa aibe loc in cabinetul psihoterapeutului (de evitat psihiatria clasica, cunoscuta pentru abordarea medicamentoasa a tuturor durerilor sufletului si mintii), si numai dupa clarificarea si excluderea bolii cardiace. Multa sanatate va dorim



Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor