Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

5 noiembrie 2014

Bicuspidie aortica


Buna ziua, am 32 de ani si in urma unui control de rutina (EKG si Ecografie cardio) mi s-a pus diagnosticul de bicuspidie aortica cu usoara dilatare de aorta ascendenta 42.5 mm, bulb aortic 42, toate celelalte dimensiuni sunt normale, valvele functioneaza perfect inclusiv cea bicuspa fara regurgitari sau stenoze. Fiind prima masuratoare a aortei nu ii cunosc rata de dilatare. Nu am probleme la efort, simt cateodata o usoara incordare in piept si spate, nu am alte manifestari (palpitatii, aritmii) decat in cazul in care iau pastile cu pseudoefedrina de raceala, am facut sport de performanta (polo, basket), am 96 Kg, 181 cm, nu sunt sedentar. In aceste conditii cand considerati dumneavoastra ca ar trebui sa ma operez. Stiu deja ca este recomandat la nivel mondial interventia chirurgicala pentru bicuspidici de la 5 cm dar ma gandesc ca la dimensiunile si caracteristicile mele nu fac parte din majoritate, deasemenea ma ajuta sa stiu daca pot fi operat mini invaziv (fara implicarea sternului. Va multumesc.


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, momentan nu pare a fi necesara interventia chirurgicala, dar se impune evaluarea ecocardiografica anuala.
Atunci cand dilatarea ajunge la 5cm, se impune interventia chirurgicala - nu exista un interval de timp exact pentru aceasta modificare, este posibil sa dureze cativa ani dar la fel de posibil este ca pacientul sa ajunga la o varsta inaintata, fara sa aibe probleme importante.
Metoda minim-invaziva nu se va putea aplica.



Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor