Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

6 aprilie 2015

Sufar de fibrom uterin si uter fibromatos


Buna ziua, Va scriu din Timisoara.Am 46 ani, 2 copii si un fibrom de 7cm. (asa zic masuratorile ginecologilor de aici). Am refuzat histerectomia partiala care mi s-a propus si am incercat tratamente alternative dar s-a intimpat ceva si am avut o singerare mai mare decit de obicei,pierderi cu cheaguri intre cicluri iar intr-o luna nu s-a oprit singerarea intre cicluri fiind ce-i drept foarte redusa, dar totusi m-am cam speriat. Intrebarea mea catre dumneavoastra este: ce trebuie sa fac in caz ca ma hotarasc la embolizarea fibromului/fibroamelor? Medicii mi-au zis ca au uter fibromatos de la 20 ani.Care sunt urmarile - fibroamele reapar? Alti medici mi-au pus ca si asa nu mai am nevoie de uter si ca cel mai bine este sa-l scot. Oare se apropie menopauza? Ce efect are embolizrea cind femeia ajunge la menopauza? Multumesc mult pentru sfaturi. Astept un semn de la dumneavoastra. Simona Nedel


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, decizia de a se aplica histerectomia trebuei sa fie una sustinuta de motive solide: fibroame de dimensiuni mai mari de 15cm (diametru total) suspiciune sau diagnostic de malignitate. Sunt singurele motive de a efectua amputatie a unui organ; altfel, se incearca un maximum posibil de pastrare a intregritatii anatomice a pacientei. Embolizarea este o terapie ce permite acest lucru, tratand fibroamele uterine si eliminand apoi simptomele generate de acestea. Inainte de embolizare, este necesar un nou consult ginecologic, menit sa elucideze adevarata sursa a sangerarilor dvs.: daca tumorile uterine sunt responsabile, se poate trece apoi la programarea procedurii. Pentru mai multe informatii, puteti apela numarul de telefon 0745 355 437.



Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor