Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

27 august 2015

Fibrom uterin


Buna ziua. Mi s-a depistat un fibrom uterin cu dimensiunea de 8/6cm. Specificatia exacta a prof. dr. Radu Badea este: "Uterul este marit in volum; cavitatea este dislocuita de o masa cu caracter solid, cu dimensiunile de 8/6cm, avand rigiditatea crescuta (valori ARFI de 2,6m/s)" Care ar fi solutia cea mai potrivita? Din filmuletul dl. dr. Rares Nechifor am inteles ca embolizarea este cea mai potrivita solutie. Cat de urgenta ar fi o astfel de interventie pentru cazul meu? Pot trai linistita in continuare cu acest fibrom? Mentionez ca am 30 de ani, nu sunt maritata si imi doresc sa am copii. Dintre simptome: ciclul este foarte abundent, (din ce in ce mai abundent), durata se tot prelungeste, a ajuns la aproape 10 zile; la pierderile de sange am si cheaguri multe (unele chiar maricele, 2-3-4 cm); dureri am doar la coloana in unele din acele zile. Motivul pentru care am facut o astfel de ecografie, e ca piciorul drept este pe jumatate amortit. Un astfel de fibrom ar putea fi cauza amortelii din picior. Si o ultima intrebare: care este costul embolizarii? Multumesc.


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, intr-adevar, de principiu, embolizarea este cea mai indicata solutie terapeutica, datorita caracterului sau minim-invaziv, permanent, care promoveaza fertilitatea. Este necesara insa analizarea temeinica a ecografiei pentru a lua decizia finala, iar pentru acest lucru, va rugam sa ne trimiteti scanarea ei pe adresa iulia@drnechifor.ro - veti primi opinia dr. Nechifor. Linistita nu puteti trai cu fibromul - in acest moment este o masa vie, care va continua sa creasca, si cu siguranta nu veti putea naste in lipsa tratamentului prealabil. De altfel, durata precum si cantitatea de sange pe care o pierdeti in timpul ciclului menstrual sunt factori importanti ce decid urgentarea tratamentului. Da, fibromul poate fi si el o cauza a amortelii piciorului - trebuie investigat insa, acest aspect. Costul embolizarii este 6300 lei, incluzand spitalizarea. Multa sanatate, asteptam ecografia dvs.



Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor