Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

11 noiembrie 2015

Adenom


Bunicul meu (86 de ani) a fost diagnosticat cu adenom de prostata in urma cu doi ani. A urmat tratament medicamentos, iar incepand de anul acesta este sondat permanent, intrucat nu mai putea urina. I se schimba sonda la 2 saptamani. Nu s-a efectuat biopsie, deoarece pacientul a refuzat, asadar nu se stie cu exactitate daca este de natura benigna sau este adenocarcinom. I s-a facut doar tuseu rectal, in urma caruia se banuieste ca este de natura maligna. Acum este internat in spital, urmand sa ii monteze doua stome direct in rinichi, intrucat nu mai poate urina nici prin sonda (se elimina doar cheaguri de sange). Intrebarea mea este daca embolizarea mai este valabila in aceasta situatie, sau se poate efectua doar in cazurile benigne? Va multumesc pentru sprijin.


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna seara, daca suspiciunea de malignitate se confirma, embolizarea nu mai este indicata. Ne pare rau, si mai ales pentru intarzierea raspunsului. Multa sanatate!



Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor