Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

29 noiembrie 2015

FPO


Buna ziua ! Baietelul nostru in varsta de 6 ani si 9 luni a fost diagnosticat cu foramen ovale patent, dimensiune 3,8. Ni s-a spus ca este posibil ca aceasta problema sa se rezolve de la sine pana la varsta de 8 ani. Putem avea o speranta in acest sens ? Ar fi recomandata intervantia chirurgicala ? Va multumim anticipat pt raspuns. Fam Harabagiu, Bacau


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, este important ca fiul dvs. sa fie supus unei evaluari cardiologice intr-un centru destinat diagnosticarii si tratamentului malformatiilor cardiace congenitale pentru a putea fi siguri in privinta diagnosticului. In general FOP este dificil de pus in evidenta si mai ales de masurat in lipsa ecografiei transesofagiene, de aceea, trebuie sa verificam daca nu este cumva vorba despre un defect septal atrial (DSA). Nici DSA si nici FOP nu se mai inchid de la sine daca nu s-a intamplat deja acest lucru in primii doi ani de viata. Interventia de corectie [poate fi chirurgicala sau non-chirurgicala iar decizia privind momentul potrivit de aplicare a unuia dintre aceste doua tratamente se ia in urma unei evaluari riguroase. Conform ghidurilor, la DSA se intervine atunci cand cavitatile inimii sunt dilatate iar la FOP, dupa ce s-a produs un accident vascular cerebral sau la cererea pacientului, dupa ce testul bulelor s-a dovedit a fi pozitiv. Constienti fiind de impactul informatiilor pe care le-ati primit, va recomandam sa veniti la Bucuresti pentru evaluare care sa aduca lumina in cazul baietelului dvs. Multa sanatate!



Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor