Premieră națională - Sistemul Rotarex pentru trombo-aspirație

A fost folosit sistemul de trombo-aspirație Rotarex

În aceste condiții, medicii de la Centrele de Excelență ARES au decis să folosească sistemul de trombo-aspirație pentru ocluzii arteriale și venoase periferice ROTAREX. Procedura minim invazivă a constat în introducerea a două catetere prin artera femurală și artera radială. Prin aceste catetere au fost introduse două ghiduri care au fost conduse în zona ocluzată sub control radiologic. Pe unul dintre aceste ghiduri a fost introdus un dispozitiv care a fragmentat cheagul de sânge. Ulterior a asiprat bucațile acestuia, formând un pasaj care a dezobstrucționat artera. Pacienta a simțit o îmbunătățire a stării brațului drept imediat.

Interventie cu sistemul Rotarex la Centrele de Excelenta ARES

Intervenția a durat o oră și zece minute și a fost realizată de o echipa de medici formată din dr. Iulian Călin și dr. Marin Postu. Este prima dată când se realizează procedura de trombectomie mecanică în mediul privat. În România, această procedură a mai fost realizată la stat de două ori, la Timișoara și la Pitești. La Centrele de Excelență ARES, intervenția va fi disponibilă de acum pentru pacienții care suferă de ocluzii arteriale și venoase periferice.

Pacientul nu simte nimic în plus, nu îl doare nimic, dar ușurează foarte mult intervenția și crește cu mult rata de succes în tipul acesta de intervenții. E o procedură de care beneficiază afecțiunile în care arterele sau venele sunt cu o cantitate foarte mare de trombi” a declarat dr. Marin Postu, șeful echipei de medici care a realizat procedura.

Riscurile pentru pacienți sunt reduse

Sistemul Rotarex permite trombectomia rapidă și eficientă pentru ocluzii acute și cronice atât pe artere și vene. Se poate efectua și pe stenturi, grefe bypass sau accesul vascular la hemodializă. Avantajele sunt multiple. Riscurile pentru pacient sunt reduse, nu sunt necesare medicamentele trombolitice. Trombectomia poate fi repetată, fără a restricționa utilizarea altor opțiuni de tratament și este evitată embolizarea distală. Procedura minim invazivă poate fi efectuată la indicația unui medic cardiolog intervenționist, în urma unei evaluări cardiovasculare complete.

Centrele de Excelență ARES au fost fondate în 2011, cu misiunea de a aduce în România standarde de excelență în cardiologie intervențională și de a oferi servicii complementare celor asigurate de spitalele de stat. De-a lungul timpului, la Centrele de Excelență ARES au fost efectuate mii de intervenții, dintre care nouă în premieră națională absolută și una în premieră europeană. Peste 10.000 de pacienți au fost tratați cu succes la Centrele de Excelență ARES.

Call Center

031 9300

Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27 Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Spitalul Ponderas

Bld. Nicolae Caramfil nr. 85A, Sector 1, Bucuresti, incinta Spitalului PONDERAS

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.