Центры Передового опыта в области Интервенционной Кардиологии и Радиологии

Спроси Врача

Используйте форму ниже, чтобы задать интересующие Вас вопросы медицинских специалистов , а также в кратчайшие сроки один из наших специалистов ответит.

Пожалуйста, введите действительный адрес электронной почты, чтобы подтвердить получение ответа

  • Buna seara, I-au sintrom de mai bine de un an deoarece am fost diagnosticata cu trombofeblita superf
    05 января, 2013

    Buna seara, I-au sintrom de mai bine de un an deoarece am fost diagnosticata cu trombofeblita superficiala piciorul stang

    врач:
    Ptr Dna Maria: trebuie sa va consulte un medic cardiolog care sa decida daca mai e necesar sa luati sintrom. De obicei ptr tromboflebita superficiala nu se adm Sintrom atata timp. Ma puteti contacta Dr. Iancovici 0720276884

  • Buna ziua. Sotul meu are 40 de ani si 150kg, are hipertensiune arteriala, ia tratament cu metropolol
    05 января, 2013

    Buna ziua. Sotul meu are 40 de ani si 150kg, are hipertensiune arteriala, ia tratament cu metropolol,coaprovel,aspirin cardio,medostatin.In ultimii 2ani a inceput sa faca fibrilatii. De multe ori s-a intamplat pe drum(este sofer)dupa ce voma isi revenea,dar odata s-a intamplat acasa si l-am dus imediat la urgente. Acolo medicul cardiolog la pus la transfuzii si i-a facut o injectie in burta,am stat 24h la spital pana s-au reglat bataile inimii la 80.La externare medicul i-a spus sa-si continuu tratamentul asa cum il are. Tratamentul il ia, dar mananca sare si nu vrea sa tina o dieta pentru slabit. Consuma multe mezeluri.As dori un sfat sa-l fac sa inteleaga cat de grav bolnav este,sau alte indicatii din partea dvs ca sa ameliorez cat de cat situatia lui. Multumesc, Mirela Serban!

    врач:
    Ptr Mirela: fibrilatia atriala daca se repeta de multe ori pana la urma e posibil sa se instaleze definitiv. Daca sub tratamentul descris de dvs repeta episoade atunci trebuie schimbat tratamentul. Daca intra in fibrilatie imediat trebuie dus la spital ca sa se incerce conversia la ritmul normal cat mai repede. sigur ca ar trebui sa slabesca - ar ajuta si la controlul TA si al fibrilatiei. Poate de acord cu o metoda chirurgicala de slabit - consulttati sitelul clinicii http://www.deltapromedical.ro Nu trebuie sa manance sarat, stiti asta desigur dar trebuie convins. ii trebuie un cardiolog care sa-l urmaresca si sa decida daca e cazul schimbarii tratamentului. Ma puteti contacta Dr. Iancovici 0720276884

  • buna ziua. Am tromboflebita profunda membru inferior stang si am facut INR:timp quik 21,3s AP 36% IN
    05 января, 2013

    buna ziua. Am tromboflebita profunda membru inferior stang si am facut INR:timp quik 21,3s AP 36% INR 1,63.URMEZ cu sintrom un sfert de pastila pe zi ce dozaj imi recomandati in continuare? Buna ziua.am 41 de ani si sufar de tromboflebita profunda si urmez tratament sintrom un sfert de pastila pe zi.la ultimul INR facut am avut urmatoarele rezultate:INR 1,63 AP36% TQ 21,3s.va rog sa-mi spuneti ce tratament ar trebui sa urmez in continuare

    врач:
    Ptr Almajanu Nicu : puteti creste la o zi 1/2 si a doua zi 1/4 si efectuati INR peste 1 sapt. Dr. Iancovici 0720276884

  • m probleme de respiratie, simt ca nu pot sa trag aer cat am nevoie.. am facut investigatii si totul
    05 января, 2013

    m probleme de respiratie, simt ca nu pot sa trag aer cat am nevoie.. am facut investigatii si totul e bine,mi s-a recomandat niste CA,MG,ZINC ptr ca am putin calciu sub normal dar iau de 1 sapt si tot la fel e.. ce ma sfatuiti sa fac?

    врач:
    Ptr Radu : daca toate analizele de evaluare a functiei cardiace ( si respiratorii ar fi bine de facut) sunt normale (ECG, consult cardiologic, ecografie cardiaca) atunci probabil ca nu este decat o stare de oboselaa sau stres si nu trebuie sa luati medicamente. Sper ca ati facut investigatiile cardiologice complete. Pulmonar mai pueteti efectua o radiografie pulmonar si spirometrie ptr a vedea functia plamanului. Dr. Iancovici

  • Buna seara, I-au sintrom de 1 am zile
    05 января, 2013

    Buna seara, I-au sintrom de 1 am zile

    врач:
    Ptr Maria: in principiu se poate intrerupe sintromul pentru a efectua interventia stomatologica - depinde insa de boala pentru care il luati: sunt boli in care s epoate opri si situatiii in care trebuie inlocuit cu alt medicament administrat subcutanat- nu ati precizat pentru ce il luati. INR de 1,98 e bine - nu va faceti griji ( tinta e intre 2-3).. spiineti-mi pentru ce luat Sintromul sau veniti direct la consult intrucat de obieci stomatologii vor scris din partea cardiologuluii ca se poate opri sintromul. Dr. Iancovici 0720276884

  • Buna ziua! Tatalui meu in varsta de 75 de ani, i-a fost implantat un stimulator cardiac in urma cu 4
    05 января, 2013

    Buna ziua! Tatalui meu in varsta de 75 de ani, i-a fost implantat un stimulator cardiac in urma cu 4 luni, el mai avand si alte probleme de sanatatte. Este semiparalizat pe partea dreapta in urma unor accidente cerebrale, are insuficienta respiratorie, hepatita cronica de 40 de ani.. De o luna de zile are picioarele foarte umflate, nemaipunandu-se deplasa, iar de 3 zile apa i s-a lasat din zona de sus si la burta, iar la piciorul stang i-a aparut o bubita cu apa, parca sta sa sparga. S-a tras la fata, gat, umeri si piept. Stimulatorul cardiac functioneaza acum bine, dupa ce , in urma unui efort fizic prea mare pentru el ( a mers pe bicicleta medicala 2 zile la rand 5 km in 2 ore), am ajuns din nou la Iasi, care i l-a reprogramat. Cand i s-a implantat stimulatorul cardiac, in primele 2 ore, picioarele lui se desumflasera. Ia in fiecare zi furosemid pastile. De urinat urineaza, dar totusi nu elimina apa din organism. Mi s-a spus de catre alt doctor ca s-a facut tot ce se putea face, ca numai D-zeu stie cate zile va mai avea. Va rog pe aceasta cale sa-mi spune-ti ce pot sa fac. Oare chiar nu se mai poate face nimic si trebuie sa ma resemnez, sa astept sfarsitul? Imi este mila de el. Unde ma pot duce? Va multumesc.

    врач:
    Ptr Dna Paula : din pacate din descrierea dvs este vorba de insuficienta cardiaca severa. daca sunteti sigura ca pacemakerul functioneaza normal (e verificat recent) atunci singurele lucrurui pe care le puteti face e ca tata sa-si ia medicamentele cu strictete (sper ca are mai multe in afara de furosemid), sa evite efortul fizic, sa mananace complet nesarat. picioarele ar trebui tinute intinse. TA trebuie sa fie 100-140mmHg, nu mai mare sau mai mica. Boala este severa si mai mult de atat nu se ppoate face - repet: daca stimulatorul functioneaza normal.

  • am prolaps de valva mitrala ,cu regurgitare medie si iau tratament de vreo 2 ani la el ,atacand si c
    05 января, 2013

    am prolaps de valva mitrala ,cu regurgitare medie si iau tratament de vreo 2 ani la el ,atacand si concor ,as vrea sa renunt la tratament,pt ca ma simt mai bine desii respir cam greu si am si niste stari de voma pe care le credeam ca fiind de la medicamente,intrebarea mea ar fii,ce se poate intampla daca renunt la tratament ? va multumesc.

    врач:
    Ptr Gioconda: este posibil sa va simtit bine si fara el dar pot sa si apara palpitatii si dificultate usor mai mare in respiratie. Consultati-va cardiologul si decideti impreuna cu el. Dupa ce reface ecografia si verifica importanta regurgitarii mitrale, decideti impreuna daca sa opriti tratamentul si sa urmariti cum va simtiti fara. Daca doriti un consult cardiologic sau ecografie in centrul nostru cantactati-ma. Dr. Iancovici 0720276884

  • Buna ziua! As dori sa va intreb daca considerati indicata ablatia in cazul TPSV care apare de regula
    05 января, 2013

    Buna ziua! As dori sa va intreb daca considerati indicata ablatia in cazul TPSV care apare de regula anual, plus extrasistole cu tendinta de sistematizare. Aceste extrasistole au aparut in urma unor perioade foarte stresante. Clujul considerati ca ar fi potrivit pentru aceasta interventie? (sotul incearca sa ma linisteasca, dar cu trecerea timpului imi pun tot mai multe intrebari.) V? mul?umesc frumos.

    врач:
    Ptr ileana : criza de TPSV doar o data pe an poate fi tratata medicamentos , mai ales daca aveti in plus si extrasistole multiple pe care le simtiti . Deci deocamdata, cu criza asa de rara puteti lua doar medicamente. Trebuie sa stiti, ca de obicei crizele devin mai frecvente cu trecerea timpului, chiar sub tratament si tot ablatia prin radiofrecventa ramane tratamentul curativ. As vrea sa precizez ca ablatia prin RF va trata TPSV, nu intotdeauna si extrasistolele pe care este posibil sa le mai simtiti si dupa. Trebuie sa fiti evaluata de un electrofiziolog. Gasiti un astfel de cardiolog specializat in domeniul aritmiilor in orasele cu centre universitare mari: Bucuresti , Tg mures, Cluj, etc. Dr. Iancovici 0720276884

  • Buna ziua. Tatal meu are probleme cu fibrilatia. Mentionez ca a fost periodic la cardiolog, dar medi
    05 января, 2013

    Buna ziua. Tatal meu are probleme cu fibrilatia. Mentionez ca a fost periodic la cardiolog, dar medicul nu i-a recomandat un anticoagulant, iar acum s-au format cheaguri de sange . A inceput de o luna sa urmeze cu Trombostop. Medicul i-a zis ca reactioneaza bine la Trombostop dar ca inca nu a trecut pericolul sa faca AVC. Va rog din suflet, ce se poate face? Multumesc.

    врач:
    Ptr Magdalena : daca INr este intre 2-3 riscul de AVC este extrem de mic chair daca este in fibrilatie sau intra si iese din aceasta tulburare de ritm. Pe langa anticoagulant in fibrilatie se adm si alte medicamente, pe care sper ca le ia tatal dvs. necesita reevaluari periodice si sa urmeze trat cu strictete.

  • buna ziua.am 64 de ani si sunt cu fibrilatie de 14 ani.de 2 ori defibrilata cu chinidina si o data c
    05 января, 2013

    buna ziua.am 64 de ani si sunt cu fibrilatie de 14 ani.de 2 ori defibrilata cu chinidina si o data cu soc electric si nu a mai dat rezultata a treia oara.coldarone iau de 14 ani si spironolactona , ranolip,aspenter nitromint specific ca am si tensiune oscilanta.analize de sange nu am mai facut de 6 ani.oboseala este inca prezenta dar fara nici o alta durere(cap ,inima etc.pot continua cu acelasi tratament va intreb ca sunt plecata din tara si nu am conditie sa ajung prea curand la un medic va multumesc

    врач:
    Ptr Mihaita: trebuie sa efectuati un consult cardiologic. acestea sunt medicamente care se adm cu indicatii precise si necesita eevaluare perioadica. macar o data pe an. Este indicat sa efcetuati un ECG si o ecografie cardiaca - pentru a gasi explicatia oboselii.

X

Yandex.Metrica