Центры Передового опыта в области Интервенционной Кардиологии и Радиологии

Спроси Врача

Используйте форму ниже, чтобы задать интересующие Вас вопросы медицинских специалистов , а также в кратчайшие сроки один из наших специалистов ответит.

Пожалуйста, введите действительный адрес электронной почты, чтобы подтвердить получение ответа

  • Buna ziua!Am 40 de ani si sufar de hipertensiune arteriala de mai multi ani.Am facut investigatii si
    05 Январь, 2013

    Buna ziua!Am 40 de ani si sufar de hipertensiune arteriala de mai multi ani.Am facut investigatii si s-a stabilit diagnosticul:Insuficienta cardiaca cronica clasa II NYHA,obezitate gradul 2.Tin regim si iau tratament.Mi s-a spus ca trebuie sa slabesc si sunt constienta de acest aspect,dar ce sport am voie sa fac?De exemplu am voie sa merg la sala sa lucrez la bicicleta sau banda de mers- alergat?

    врач:
    Ptr Ptr Mariana : Puteti merge la sala unde sa alergati sau sa mergeti pe banda rulanta, sau bicicleta sau sa innotati. Evitati sa ridicati greutati (poate creste TA). Este chiar recomandat sa aveti activitate fizica.. atentie totusi nu va epuizati , hidratati-va bine si sa va luati medicamentele daca v-au fost recomandate. Dr. Iancovici

  • sint o strangere in sanul stang.ESTE oare o problema legata de inima?
    05 Январь, 2013

    sint o strangere in sanul stang.ESTE oare o problema legata de inima?

    врач:
    Ptr Sibisan Nicoleta : este posibil sa fie dterminata de boala de inima, dar imi este greu sa spun fara sa va stiu varsta, si ce alte boli aveti. Recomadarea mea este sa mergeti la un cardiolog pentru consult si eventual test de efort ECG. Dr. Iancovici

  • Multumesc! Dupa cat timp trebuie refacuta analiza?
    05 Январь, 2013

    Multumesc! Dupa cat timp trebuie refacuta analiza?

    врач:
    Ptr Aurora: pana ne echilibram INR la 2-3 trebuie facuta la 7-10 zile, apoi la 4 saptamani.

  • Buna ziua, Revin cu rezultatul INR=1.77 . obtinut dupa 8 zile de tratament cu SINTROM in doza 1/8, 1
    05 Январь, 2013

    Buna ziua, Revin cu rezultatul INR=1.77 . obtinut dupa 8 zile de tratament cu SINTROM in doza 1/8, 1/8/ 1/4 . Ce dozaj ii recomandati in continuare? Multumesc , Aurora

    врач:
    Ptr Aurora: va rog sa cresteti doza la 1/4, 1/8, 1/4, 1/8

  • Ionut:Buna ziua, D-nul Dr.revin inca o data cu noutati in cazul meu care l-am prezentat pe aceasta p
    05 Январь, 2013

    Ionut:Buna ziua, D-nul Dr.revin inca o data cu noutati in cazul meu care l-am prezentat pe aceasta pagina in 29 apr.2010 si am primit un raspuns de la dumneavoastra fapt pentru care va multumesc.De durerea in piept tot nu am scapat,am facut din nou eck,analize,test efort,radiografie unde imi scrie fibrocalcificari hilare sau bilare,cord cu arcul mijlociu stang,rectilinium(nu prea stiu ce inseamna exact).radiografie cu bariu stomac,totul ok.M-iau luat toate analizele care se fac cardiologic dupa efort inclusic Ck si Ck-Mb acestea fiind normale ecocardiograf ..din nou tot..Primul diagnostic primit a fost ca am o problema cu microcirculatia si daca e sa fac o scintigrama sa vedem dupa analize revenind si a spus ca nu mai e nevoie,intreband totusi de modificarea foarte mare a Ck in Ianuarie a spus ca am facut o miocardita cea ce ma ingrozit si vreau sa va intreb, cum stiu daca am facut?daca am vreun microb si daca recidiveaza,in acea perioada medicul care m-a tratat a spus ca nu semne de asa ceva.Urmatorul consult la alt Dr. ca sunt suspect de o angina prizmetal raman in obs.si ca sa fac un tomograf sa nu am ceva pe aorta(disectie de aorta etc).Nu am mai avut cresteri de puls dese,decat cateva extrasistole zilnic.De la primul consult am primit tratament cu preductal mr,aspirin protect,nebilet 5 mg si de la urmatorul,dilzem 60si thrombo ass 50 mg.Nu am luat nimic pana acum si sunt in dilema mare,pana am sa fac si tomograf.Vreau sa va spun ca am fost la medici renumiti in Romania in domeniul cardiologiei,dar cu parere de rau spun ca sunt cam zgarciti in a te lamuri exact sau nu stiu ce sa mai zic.Astept si o parere de la dumneavoastra(sunteti mai comunicativ si mai prompt in raspuns).Nu gasesc raspuns la nimeni despre modificarea acea mare de ck,am avut sau nu miocardita(primul Dr.din cei doi a spus ca puteam sa am chiar daca nu am avut simptomele necesare,cum pot afla si daca recidiveaza,sa fac tomograf?pot avea acea disectie pe aorta sau altceva pe acolo?Cu deosebita consideratie ,Ionut

    врач:
    Ptr Ionut: Diagnosticul de miocardita se stabileste nu numai pe baza CK crescut ci si a CKMB crescut, Troponina crescuta si un aspect tipic la examinare ecocardiografica. daca doar CK a fost crescut este putin probabil sa fi avut miocardita. CT cardiac (banuiesc ca este vorba de angio CT) va arata arterele coronare si daca sunt ingustari la nivelul lor. Disectia de aorta se diagnosticheaza cu CT toracic cu substanta de contrast (este o boala grava la care durerea este continua si intensa si care nu trece la tratamente. foarte foarte putin probabil sa aveti aceasta suferinta). In concluzie sfatul meu este sa efectuati un angio CT (CT multislice). Diagnosticul de angina PM ramane diagnostic de excludere, daca toate celelalte sunt infirmate.

  • Buna ziua! prezint urmatoarele simptome: am uneori dureri in zona inimii cand stau in pat, mai ales
    05 Январь, 2013

    Buna ziua! prezint urmatoarele simptome: am uneori dureri in zona inimii cand stau in pat, mai ales pe partea stanga (vreau sa subliniez faptul ca nu apar dupa efort fizic) care se manifesta sub forma de sagetaturi, intepaturi puternice. De multe ori se amelioreaza daca imi schimb pozitia. Varsta: 19 ani. Va multumesc anticipat pentru orice lamurire adusa.

    врач:
    Ptr Andreea: angina pectorala sau durerile cardiace nu se manifesta cum ai le-ai descris, si in special nu se amelioreaza la scimbarea de pozitie. Asa ca, problema pe care o ai este de alta natura de exemplu: o miscare grestia a bratului, nevralgie intercostala, raceala (e posibil si vara), si multe alte explicatii. daca aceasta durere persista te rog apeleaza la medicul de familie.

  • Domnu doctor am 23 de ani si de foarte mult timp asta insemnand vreo 10 ani poate si mai mult am nis
    05 Январь, 2013

    Domnu doctor am 23 de ani si de foarte mult timp asta insemnand vreo 10 ani poate si mai mult am niste junghiuri la inima obosesc foarte repede si nu pot face un efort ridicat. De 1 an de zile am inceput sa am dureri in piept iar din piept se duce in gat si in mana, iar aceasta e foarte slabita neputand nici macar sa o ridic. Vreau sa stiu dak aceste simptome sunt cauze unor boli de inima.

    врач:
    Ptr Alina: La varsta de 23 ani putin probabil ca manifestarile sunt de vreo boala cardiovasculara, mai ales daca sunt deja de 10 ani. Recomandare mea este totusi sa mergi la un cardiolog si sa efectuati o cunsultatie si poate eventual un test de efort ECG. Daca doresti ma poti suna. Dr Iancovici Nr 0720276884.

  • BUNA SEARA DOMNULE DOCTOR.SOTUL MEU A AVUT UN INFART IN 2008 CU 2 STENTURI MONTATE LA SP.FLOREASCA.I
    05 Январь, 2013

    BUNA SEARA DOMNULE DOCTOR.SOTUL MEU A AVUT UN INFART IN 2008 CU 2 STENTURI MONTATE LA SP.FLOREASCA.IN 2009 DECEMBRIE A AVUT ACELEASI SIMPTOME DAR TOTUL A FOST O ALARMA FALSA.LA TESTUL DE EFORT ATI SPUS CA ESTE OK.PROBLEMA ESTE ALTA;; IN LUNA IUNIE A FACUT O PLEURITA CU PERICARDITA -LICHID DE 1 CM.PE PARCURSUL INTERNARII A FACUT UN FLATHER

    врач:
    oamna Lisabona: Buna seara. Recomandarea mea este sa efectueze un consult la medicul D-vs cardiolog specialist care sa contine si o ecografie cardiaca si un holter ECG. Dupa aceste analize doctorul cardiolog il-va putea diagnostica o eventuala cauza a hipotensiunei si sa va prescrie recomandarile necesare.

  • prima internare la urgenta cuaritmie esv a fost in anul 2006.Diagnosticul a fost aritmie esv,dislipi
    05 Январь, 2013

    prima internare la urgenta cuaritmie esv a fost in anul 2006.Diagnosticul a fost aritmie esv,dislipidemie,dispepsie gastrica,R.X.C.P.-cord la limita superioara infundat in diafragma,hiluri accentuate,desen pulmonar accentuat iar la ekg holter pe 24 ore se evidentiaza frecvente ev izolate si sistematizate(bigeminism+salve) fara episoade de ischemie silentioasa.La analiza variabilitatii

    врач:
    Ptr Mioara: este greu de spus fara un examen Holter ECG recent daca aveti in continuare extrasistole sau nu. Eu recomand sa veniti la noi la clinica sa efectuati acest examen. Dr Iancovici 0720276884

  • Buna seara, Mamam mea in varsta de 80 de ani, urmeaza de 2 ani tratament cu Sintrom pt fibrilatie in
    05 Январь, 2013

    Buna seara, Mamam mea in varsta de 80 de ani, urmeaza de 2 ani tratament cu Sintrom pt fibrilatie inimii. Dupa o pneumonie in luna aprilie si scadere a valorilor hemoglobinei la 8.3, in spital a facut tratament cu fier perfuzabil si antibiotice , cand valaorea INr a crescut la 5.3. dupa iesirea din spital a urmat timp de 3 luni tratment cu maltofier, timp in care nu am putut stabiliza valorile inr, cand spre 4.8, cand prea mici, 1.2-168. Acum , la indicatia medicului cardiolog a urmat o doza de 1/4, 1/4, 1/2 si INR =4.83 timp de 18zile De azi opreste maltofierul, ca au trecut cele 3 luni de tratament. Ce doza de SINTROM ne recomandati, avand in vedere ca inainte de problema de sanatate din aprilie, doza de sintrom era 1/8; 1/8 ; 1/4 cu valori ale INR=2 ?

    врач:
    Ptr Aurora: reveniti la doza initiala, adica 1/8, 1/8, 1/4 si efectuati INR peste 7 zile. apoi reveniti la mine si vedem ce e de modificat.

X

Yandex.Metrica