Întreabă Medicul



Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


Buna ziua! Am un baietel in varsta de 1 an si jumatate pe care l-am nascut cu stenoza pulmonara si D

Buna ziua! Am un baietel in varsta de 1 an si jumatate pe care l-am nascut cu stenoza pulmonara si DSA de tip ostium secundum mic. La 3 luni gradientul de presiune era 45 mmHG. La controlul de la 10 luni gradientul a fost 27,7 mmHG iar DSA a devenit Foramen ovale patent. La ultimul control (acum 2 saptamani) foramenul nu mai era , iar presiunea a scazut la 18 mmHG. Diagnosticul dat la Tg-Mures este stenoza pulmonara larga si insuficienta tricuspidiana minora. Mi s-a spus ca deocamdata nu mai necesita operatie, dar trebuie urmarit. As vrea sa-mi spuneti si mie cat trebuie sa fie gradientul de presiune ca sa nu mai existe nici o problema, daca este posibil ca acesta sa creasca in timp si de ce. Pot sa sper ca nu va mai avea niciodata nevoie de operatie (din cauza stenozei)? Insuficienta tricuspidiana minora este ceva grav?Ii pune viata in pericol? Necesita interventie chirurgicala sau tratament? Nu mi-au spus nimic despre ea. Va multumesc mult!


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Manuela : asa cum v-au recomandat medicii de la Tg mures trebuie doar urmarit prin ecografii periodice. Este foarte bine ca gradientul d epresiune a scazut (normal trebuie sa fie sub 10mmHg). Insuficineta tricuspidiana minora nu pune nicio problema (este normala la marea majoritate a oamenilor). daca evolutia pana acum a fost de scadere a gradientului probabil ca nu va mai creste ( dar trebuie urmarit !! ).
Dr Iancovici



Buna ziua ! Cat timp se ia Sintrom? Exista alte medicamente eficiente care sa nu mai fie necesar INR

Buna ziua ! Cat timp se ia Sintrom? Exista alte medicamente eficiente care sa nu mai fie necesar INR lunar.In cazul unei persoane (f.)de 86 ani cu diabet (fara insuluna)si hipertensiune care a avut in 2007 tromboflebita la picorul drept se poate lua alt medicament sau nu este indicat ?Cum se interpreteaza rezultatele de la diferite laboratoare cu diferite limite INR ( unele au limite 0,8- 1,33 fata de alte laboratoare cu limite 2-3 )Multumesc, anticipat pentru raspuns=Sarbatori Fericite !


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Enache Zorica: durata tratamentului cu sintrom este stabilita de cardiolog in functie de boala. Poate fi de cateva sapt sau toata viata. In pricipiu ptr tromboflebita singura nu se continua ani de zile tratamentu, l ci doar cateva luni maxim. Deocamdata nu exista un medicament care sa inlocuiasca sintromul ( au aparut niste medicamente noi anticoagulante care nu necesita INR, dar inca nu sunt indicate pentru trombiflebita)
Dr Iancovici



Voichita:Buna seara, Iau Sintrom 1/2 in prima zi, iar in a doua 3/4. Acum, la o luna de tratament, v

Voichita:Buna seara, Iau Sintrom 1/2 in prima zi, iar in a doua 3/4. Acum, la o luna de tratament, valoarea INR este de 1.44 iar in tabel apar ca valori de referinta 0.9-1.3 Cum sa interpretez rezultatul? Multumesc.


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Voichita : atat timp cat luati tratamentul cu sintrom INR trebuie sa fie intre 2-3. Valoarea de 0,9-1,4 scrisa pe buletienele de analiza este cea normala la persoanele care NU i-au tratament cu Sintrom. Deci valoarea de 1,44 este MICA la o persoana care ia Sintrom si trebuie crescuta usor doza de medicament. de exempluputeti lua: doua zile 3/4 si o zi 1/2 si repetati INR peste 1 sapt.
Dr. Iancovici 0720276884



grapefruitul, citricele in general influenteaza INR-ul se pot consuma?

grapefruitul, citricele in general influenteaza INR-ul se pot consuma?


ARES

Sfatul medicului:

tr Gabriel : in principiu nu influenteaza ; legumele verzi pot inflenta consumate in cantitati mari (dieta cu spanac sau varza, etc) Consumate moderat toate alimentele sunt permise.
Dr Iancovici



Buna ziua! Tatalui meu in varsta de 75 de ani, i-a fost implantat un stimulator cardiac in urma cu 4

Buna ziua! Tatalui meu in varsta de 75 de ani, i-a fost implantat un stimulator cardiac in urma cu 4 luni, el mai avand si alte probleme de sanatatte. Este semiparalizat pe partea dreapta in urma unor accidente cerebrale, are insuficienta respiratorie, hepatita cronica de 40 de ani.. De o luna de zile are picioarele foarte umflate, nemaipunandu-se deplasa, iar de 3 zile apa i s-a lasat din zona de sus si la burta, iar la piciorul stang i-a aparut o bubita cu apa, parca sta sa sparga. S-a tras la fata, gat, umeri si piept. Stimulatorul cardiac functioneaza acum bine, dupa ce , in urma unui efort fizic prea mare pentru el ( a mers pe bicicleta medicala 2 zile la rand 5 km in 2 ore), am ajuns din nou la Iasi, care i l-a reprogramat. Cand i s-a implantat stimulatorul cardiac, in primele 2 ore, picioarele lui se desumflasera. Ia in fiecare zi furosemid pastile. De urinat urineaza, dar totusi nu elimina apa din organism. Mi s-a spus de catre alt doctor ca s-a facut tot ce se putea face, ca numai D-zeu stie cate zile va mai avea. Va rog pe aceasta cale sa-mi spune-ti ce pot sa fac. Oare chiar nu se mai poate face nimic si trebuie sa ma resemnez, sa astept sfarsitul? Imi este mila de el. Unde ma pot duce? Va multumesc.


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Dna Paula : din pacate din descrierea dvs este vorba de insuficienta cardiaca severa. daca sunteti sigura ca pacemakerul ( stimulator cardiac ) functioneaza normal (e verificat recent) atunci singurele lucrurui pe care le puteti face e ca tata sa-si ia medicamentele cu strictete (sper ca are mai multe in afara de furosemid), sa evite efortul fizic, sa mananace complet nesarat. picioarele ar trebui tinute intinse. TA trebuie sa fie 100-140mmHg, nu mai mare sau mai mica. Boala este severa si mai mult de atat nu se ppoate face - repet: daca stimulatorul functioneaza normal.



Buna ziua! As dori sa va intreb daca considerati indicata ablatia in cazul TPSV care apare de regula

Buna ziua! As dori sa va intreb daca considerati indicata ablatia in cazul TPSV care apare de regula anual, plus extrasistole cu tendinta de sistematizare. Aceste extrasistole au aparut in urma unor perioade foarte stresante. Clujul considerati ca ar fi potrivit pentru aceasta interventie? (sotul incearca sa ma linisteasca, dar cu trecerea timpului imi pun tot mai multe intrebari.) V? mul?umesc frumos.


ARES

Sfatul medicului:

Ptr ileana : criza de TPSV doar o data pe an poate fi tratata medicamentos , mai ales daca aveti in plus si extrasistole multiple pe care le simtiti . Deci deocamdata, cu criza asa de rara puteti lua doar medicamente. Trebuie sa stiti, ca de obicei crizele devin mai frecvente cu trecerea timpului, chiar sub tratament si tot ablatia prin radiofrecventa ramane tratamentul curativ. As vrea sa precizez ca ablatia prin RF va trata TPSV, nu intotdeauna si extrasistolele pe care este posibil sa le mai simtiti si dupa. Trebuie sa fiti evaluata de un electrofiziolog. Gasiti un astfel de cardiolog specializat in domeniul aritmiilor in orasele cu centre universitare mari: Bucuresti , Tg mures, Cluj, etc.
Dr. Iancovici 0720276884



m probleme de respiratie, simt ca nu pot sa trag aer cat am nevoie.. am facut investigatii si totul

m probleme de respiratie, simt ca nu pot sa trag aer cat am nevoie.. am facut investigatii si totul e bine,mi s-a recomandat niste CA,MG,ZINC ptr ca am putin calciu sub normal dar iau de 1 sapt si tot la fel e.. ce ma sfatuiti sa fac?


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Radu : daca toate analizele de evaluare a functiei cardiace ( si respiratorii ar fi bine de facut) sunt normale (ECG, consult cardiologic, ecografie cardiaca) atunci probabil ca nu este decat o stare de oboselaa sau stres si nu trebuie sa luati medicamente. Sper ca ati facut investigatiile cardiologice complete. Pulmonar mai pueteti efectua o radiografie pulmonar si spirometrie ptr a vedea functia plamanului.
Dr. Iancovici



As dori sa stiu si eu daca pot exclude o boala cardiaca din diagnostic. Am dureri care apar la nivel

As dori sa stiu si eu daca pot exclude o boala cardiaca din diagnostic. Am dureri care apar la nivelul piptului si iradiere in mana stanga, as zice specifice anginei. Apar in special cand fac efort mare ( alergare). Ele se amelioreaza (sau tre ) si reapar manifestandu-se discontinuu pe perioada alergarii. Durerile de obicei nu apar la alte tipuri de efort cum ar fi urcatul scarilor sau pe munte, Am efectuat ELG de stres + o ecocardiografie. Din nefericire durerile nu apar si nu au aparut la alergarea pe banda. Testul a iesit bine doctorul mi-a spusca nu am nimic. E adevarat ca in momentul cand am inceput testul de stres aveam pulsul mare deja de la emotii si durata la care am atins nivelul maxim admisibil al frecventei cardiace a fost mai scurt. As dori sa stiu daca testul ar fi trebuit sa iasa pozitiv in lipsa durerilor Multumesc anticipat !


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Andrei Campineanu : primul test indicat este testul de efort- il puteti repeta daca nu a fost suficient de lung incat sa va apara durerile. Daca boala de inima ar fi fost severa ar fi aparut modificari pe ECG chair daca nu ati avut durere- deci boala cardiaca ischemica severa nu aveti, dar nici nu poate fi exclusa total. in concluzie se poate repeta testul de efort. sau puteti efectua CT cardiac ( se efectueza n curtea Spitalului Elias la o clinica privata) prin care se vizulaizeaza arterele coronare si se vede daca sunt obstruate sau nu. O alta varianta de diagnostic este coronarografia- este cea mai precisa metoda de diagnostic, dar este invaziva. ati avea indicatie de coronarografie daca asociat acestor dureri suntteti in plus si supraponderal, daca aveti diabet zaharat , daca colesterolul este mare sau sunteti fumator ( adica daca aveti risc crescut de boala cardiaca se efectueqza direct corornarografia)
intrucat nu am toate detaliile despre dvs ma puteti contacta pentru intrebari
Dr. Iancovici 0720276884



buna ziua. Am tromboflebita profunda membru inferior stang si am facut INR:timp quik 21,3s AP 36% IN

buna ziua. Am tromboflebita profunda membru inferior stang si am facut INR:timp quik 21,3s AP 36% INR 1,63.URMEZ cu sintrom un sfert de pastila pe zi ce dozaj imi recomandati in continuare? Buna ziua.am 41 de ani si sufar de tromboflebita profunda si urmez tratament sintrom un sfert de pastila pe zi.la ultimul INR facut am avut urmatoarele rezultate:INR 1,63 AP36% TQ 21,3s.va rog sa-mi spuneti ce tratament ar trebui sa urmez in continuare


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Almajanu Nicu : puteti creste la o zi 1/2 si a doua zi 1/4 si efectuati INR peste 1 sapt.
Dr. Iancovici 0720276884



Tatal meu are 74 ani si ia trombostop o pastila si jumatate valoarea INR 1,3.Urineaza si are scaune

Tatal meu are 74 ani si ia trombostop o pastila si jumatate valoarea INR 1,3.Urineaza si are scaune cu sange si mai are si sangerari nazale este normal?va rog mult sa-mi dati un raspuns sunt foarte ingrijorata.


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Dna Mariana: Opriti Sintromul si masuratio din nou INR la alt laborator. . La INR 1,3 nu ar trebui sa sangereze, poate nu a fost masurat corect. In orice caz mergeti de urgenta la o camera de garda - este periculos sa sangereze asa, mai ales in acsun si urina.
Dr. Iancovici



Call Center031 9300

Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27
Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.