Noutăți MONZA ARES

9 aprilie 2024

Urmărirea cardiologică a pacienților oncologi | Dr. Irina Macovei - Dorobanțu

Pacienta, în vârstă de 48 de ani, diagnosticată cu leucemie acută mieloidă în august 2023, a început tratamentul chimioterapic conform protocolului internațional. Evaluarea cardiovasculară inițială a fost normală. După aproximativ o lună de la terminarea chimioterapiei, a dezvoltat simptome de oboseală, dificultăți în respirație și edeme ale picioarelor. Ecografia cardiacă a arătat o scădere a fracției de ejectie a ventriculului stâng și disfuncție severă globală, împreună cu dilatarea ventriculului stâng.
12 ianuarie 2024

Explantare chirurgicală a unei proteze valvulare intervenționale aortice și reprotezare mitroaortică chirurgicală la un pacient cu endocardită infecțioasă și aortă de porțelan

Echipa medicală formată din Conf. Univ. Dr. Cătălin Badiu, medic primar Chirurgie Cardiovasculară și Dr. Silviu Ghiorghe, medic specialist cardiolog alături de Dr. Magdalena Radu, medic primar ATI, intervine chirurgical și efectuează cu succes explantarea protezei valvulare aortice implantată transcateter, păstrând rădăcina aortică, urmată fiind de reprotezarea chirurgicală a valvei aortice și protezarea valvei mitrale afectată și ea de endocardita infecțioasă.


Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor