Recomandari pre și post-operatorii în cazul angioplastiei coronariene

Angioplastia coronariană este o intervenție minim-invazivă, prin care medicul încearcă să lărgească arterele coronare cu ajutorul unui balon și unui stent.
Boala coronariană | Simptome, riscuri și tratament | Centrele Ares

Boala coronariana poate fi diagnosticata în urma unui examen clinic de specialitate: electrocardiogramă, ecografie cardiacă, coronarografie.
Regim alimentar după interventia de implantare de stent - Centrele Ares

Regim alimentar? De ce este atât de important pentru cardiaci?
Fibrom uterin? Cat de mare poate creste un fibrom?

Chiar dacă pare greu de crezut și sunt foarte rare cazurile de acest fel, trebuie să știi că cel mai mare fibrom uterin raportat vreodată la nivel mondial a fost de 28 de kilograme. A fost cazul unei femei de 54 de ani din Singapore.
Masajul cardiac – Cât de important este să cunoaștem tehnica de prim ajutor!

Resuscitarea cardio-pulmonară este salvatoare de vieți în anumite situații, dacă aceasta este efectuată corect și la timp chiar și de o persoană fără pregătire medicală. Primul ajutor presupune, în primul rând, o evaluare primară a semnelor vitale, urmată de verificarea respirației și a pulsului. Dacă victima și-a pierdut starea de conștiență, iar respirația și pulsul sunt inexistente, resuscitarea trebuie să fie efectuată în cel mai scurt timp. 
Coronarografia - Riscuri

Coronarografia este o metodă intervențională cu ajutorul căreia medicii intervenționiști pot vizualiza starea de sănătate a arterelor care hrănesc inima.
Cum se montează un stent - Centrele ARES | Lider in Cardiologie

Stentul este un dispozitiv metalic de dimensiuni foarte mici.  Acesta ajunge să fie implantat în interiorul unui vas de sânge care are nevoie de lărgire, pentru a permite sângelui să aibă un flux normal.
Fibrom Uterin | Embolizare, beneficii și riscuri |

Fibromul uterin este o tumoră benignă a uterului, afecțiune frecventă în rândul femeilor de peste 30 de ani. Acesta se poate dezvolta în interiorul uterului, în exterior, la nivelul ligamentelor care susțin uterul în abdomen sau, mai rar, pe colul uterin. O femeie poate avea mai multe fibroame, iar în lipsa tratamentului, ele pot crește constant în dimensiuni. Pacientele care au unul sau mai multe fibroame uterine primesc diagnosticul de uter fibromatos.
Angioplastia - când este recomandată?

Angioplastia este o procedură medicală intervențională prin care poate fi tratate îngustările vaselor de sânge din corp. Ateroscleroza este o afecțiune frecventă a vaselor de sânge: reprezintă depunerea unor plăci de aterom care îngustează canalul vaselor de sânge și îngreunează circulația. Ateroscleroza poate afecta orice regiune a organismului. Placa de aterom este o acumulare de grăsimi, care în timp se calcifică și întrerupe fluxul sangvin. 
Recuperare după infarct - Stil de viață Centrele ARES | Lider in Cardiologie

După un infarct miocardic, organismul este slăbit fizic, iar pacientul poate rămâne cu traume psihice (anxietate, depresie), din cauza șocului. De aceea, acesta are nevoie de o perioadă de recuperare. Mai mult decât atât, există posibilitatea repetării infarctului de miocard, ceea ce impune schimbarea stilului de viață, pentru a-l preveni. Să vedem ce trebuie să facă o persoană care a trecut prin acest eveniment neplăcut! 
Call Center

031 9300

Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27 Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Spitalul Ponderas

Bld. Nicolae Caramfil nr. 85A, Sector 1, Bucuresti, incinta Spitalului PONDERAS

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.