Pulsul normal este între 60 și 80 de bătăi pe minut, în repaus. Aceste valori sunt însă diferite de la o persoană la alta, fără a indica neapărat prezența unei patologii.
Angioplastia coronariană este o intervenție minim-invazivă, prin care medicul încearcă să lărgească arterele coronare cu ajutorul unui balon și unui stent.
Boala coronariana poate fi diagnosticata în urma unui examen clinic de specialitate: electrocardiogramă, ecografie cardiacă, coronarografie.
Regim alimentar? De ce este atât de important pentru cardiaci?
Chiar dacă pare greu de crezut și sunt foarte rare cazurile de acest fel, trebuie să știi că cel mai mare fibrom uterin raportat vreodată la nivel mondial a fost de 28 de kilograme.
Resuscitarea cardio-pulmonară este salvatoare de vieți în anumite situații, dacă aceasta este efectuată corect și la timp chiar și de o persoană fără pregătire medicală.
Coronarografia este o metodă intervențională cu ajutorul căreia medicii intervenționiști pot vizualiza starea de sănătate a arterelor care hrănesc inima.
Stentul este un dispozitiv metalic de dimensiuni foarte mici. Acesta ajunge să fie implantat în interiorul unui vas de sânge care are nevoie de lărgire, pentru a permite sângelui să aibă un flux normal.
Fibromul uterin este o tumoră benignă a uterului, afecțiune frecventă în rândul femeilor de peste 30 de ani. Acesta se poate dezvolta în interiorul uterului, în exterior, la nivelul ligamentelor care susțin uterul în abdomen sau, mai rar, pe colul uterin.
Angioplastia este o procedură medicală intervențională prin care poate fi tratate îngustările vaselor de sânge din corp. Ateroscleroza este o afecțiune frecventă a vaselor de sânge: reprezintă depunerea unor plăci de aterom care îngustează canalul vaselor de sânge și îngreunează circulația.