Noutăți MONZA ARES

1 iulie 2024

Pacient cu stenoze la nivelul picioarelor, salvat de la amputație prin CTO la MONZA ARES București - Dr. Nicolae Cârstea

Acest articol prezintă un caz medical complex al unui pacient diagnosticat cu ateroscleroză la nivelul arterelor membrelor inferioare, o afecțiune gravă ce poate duce la complicații severe, cum ar fi gangrene și în cele din urmă, amputația membrului afectat. În rândurile următoare, vom discuta despre cauzele, simptomele și tratamentul acestei boli, bazându-ne pe datele clinice ale pacientului, explicate într-un limbaj accesibil tuturor.
9 aprilie 2024

Urmărirea cardiologică a pacienților oncologi | Dr. Irina Macovei - Dorobanțu

Pacienta, în vârstă de 48 de ani, diagnosticată cu leucemie acută mieloidă în august 2023, a început tratamentul chimioterapic conform protocolului internațional. Evaluarea cardiovasculară inițială a fost normală. După aproximativ o lună de la terminarea chimioterapiei, a dezvoltat simptome de oboseală, dificultăți în respirație și edeme ale picioarelor. Ecografia cardiacă a arătat o scădere a fracției de ejectie a ventriculului stâng și disfuncție severă globală, împreună cu dilatarea ventriculului stâng.


Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor