Afecțiuni MONZA ARES

Ateroscleroza - cauze, simptome și tratament

Ateroscleroza este o afecțiune tot mai des întâlnită care pentru multă vreme poate evolua fără simptome, se poate manifesta începând de la de vârsta medie, dar poate fi întâlnită și la tineri, fiind strâns legată de stilul de viață dezechilibrat și de o dietă bogată în grăsimi. Boala poate duce la complicații grave, inclusiv la infarct de miocard, accident vascular cerebral sau ischemie periferică, din acest motiv simptomele nu trebuie neglijate, iar analizele periodice sunt obligatorii.
Boala cardiacă ischemică - cauze, simptome și tratament

Boala cardiacă ischemică, numită și boala coronariană sau cardiopatia ischemică, este o afecțiune foarte frecventă după o anumită vârstă și poate avea urmări grave, inclusiv poate pune în pericol viața pacientului. Boala apare atunci când arterele coronare ( de la nivelul inimii) prezintă îngustări ( stenoze) si prin acest mecanism  inima nu se  alimentează cu sânge și oxigen pentru funcționarea ei corectă.
Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor