Noutăți MONZA ARES
Crioablația în tumorile renale
Acest articol medical cuprinde mai multe informații despre ce înseamnă procedura de crioablație în tumorile renale, de la diagnosticul acestora până la tratament
Heart Team: decizie terapeutică etapizată într-un caz de malformație cardiacă congenitală nediagnosticată
Defectul septal interatrial (DSA) este o malformație congenitală, care poate rămâne asimptomatică până la vârsta adultă. Nediagnosticat și netratat, acesta poate duce în timp la insuficiență cardiacă severă și complicații pulmonare. Articolul de față prezintă un caz clinic complex, gestionat în cadrul echipei multidisciplinare Heart Team, în care decizia terapeutică a fost etapizată și adaptată dinamic în funcție de evoluția pacientului.
Cum îți protejezi sănătatea creierului dacă ai arterele carotide îngustate
Sănătatea creierului depinde în mare măsură de o bună circulație a sângelui prin arterele carotide – principalele vase care transportă oxigen și nutrienți către creier. Însă, pe parcursul vieții, aceste artere pot suferi modificări importante din cauza depunerilor de grăsime, calciu și alte substanțe care se acumulează pe pereții lor.
De ce nu se operează toate tipurile de cancer? O privire detaliată asupra opțiunilor de tratament
În acest articol, vom explora motivele pentru care nu toate tipurile de cancer se pretează la operație și cum radiologia intervențională oferă alternative valoroase.
Diferențele între chemoembolizare și ablație: o privire detaliată asupra tratamentelor oncologice
În lupta împotriva cancerului, medicina a evoluat semnificativ în ultimii ani. Radiologii intervenționiști au început să joace un rol esențial nu doar în diagnosticare, ci și în tratamentele oncologice. Printre tehnicile inovatoare utilizate de aceștia se numără chemoembolizarea și ablația, două proceduri minim invazive care au ca scop distrugerea tumorilor. Deși ambele metode au ca obiectiv principal combaterea cancerului, ele diferă semnificativ în ceea ce privește mecanismele de acțiune, scopul tratamentului și indicațiile. Acest articol își propune să clarifice aceste diferențe, ajutând pacienții să își înțeleagă mai bine opțiunile de tratament disponibile.
Premieră națională în chirurgia cardiacă microinvazivă – Spitalul Monza
Vă invităm să citiți un articol despre o intervenție chirurgicală inovatoare microinvazivă pentru Cardiomiopatia Hipertrofică Obstructivă (CMHO) efectuată de echipa Heart Team a Spitalului Monza
Premieră medicală la MONZA ARES: Prima utilizare a clipurilor mitrale Pascal în tratamentul regurgitării mitrale severe
Pentru prima dată în spitalul nostru, au fost realizate cu succes două intervenții inovatoare de reparare percutanată a regurgitării mitrale folosind clipurile mitrale Pascal. Această tehnică avansată oferă o alternativă microinvazivă pentru pacienții cu regurgitare mitrală severă, care nu sunt candidați pentru intervenția chirurgicală clasică. În acest articol, prezentăm primele două cazuri complexe tratate cu succes prin această metodă revoluționară.
Rezecție parietală cu reconstrucție parietală toracică în cazul unei tinere de 20 de ani
Vă prezentăm cazul unei paciente în vârstă de 20 de ani diagnosticată cu formațiune tumorală pleurală cu invazie pulmonară, diafragmatică, costală și pericardică.
Progres în chirurgia microinvazivă a valvei aortice bicuspe, în Spitalul Monza
Vă prezentăm abordarea unică a Dr. lui Theodor Cebotaru, medic chirurg cardiovascular, printr-o tehnică inovatoare în chirurgia microinvazivă a valvei aortice bicuspe