Noutăți MONZA ARES
Dr. Nicolae Cârstea: TAVI și angioplastie cu stenturi, pacient de 92 de ani
Dr. Nicolae Cârstea și echipa medicală MONZA ARES a tratat cu succes un pacient de 92 de ani care suferea de stenoze coronariene semnificative și stenoză aortică severă.
Hemangiom la copii: cauze, simptome, diagnostic și opțiuni de tratament
Hemangiomul este cea mai frecvent întâlnită tumoră benignă la copii. Se prezintă, cel mai adesea, sub forma unor pete roșii pe corp, care apar la câteva săptămâni de la naștere și cresc rapid, putând căpăta aspectul unor umflături roșii, spongioase. De cele mai multe ori, sunt inofensive și se vor remite spontan în câțiva ani. Totuși, există și situații în care pot cauza probleme și trebuie să se intervină pentru tratarea lor.[1][2]
Stopul cardio-respirator: cauze, simptome si opțiuni de tratament
Stopul cardio-respirator reprezintă o urgență medicală și poate avea consecințe letale în absența unui ajutor medical imediat. În acest articol, vom explora cauzele, simptomele și opțiunile de tratament pentru stopul cardio-respirator.
Primul implant de valvă aortică SAPIEN 3 Ultra RESILIA într-un spital privat din România
MONZA ARES din Spitalul Monza marchează o nouă premieră în cardiologia intervențională privată din România prin utilizarea valvei aortice Edwards SAPIEN 3 Ultra RESILIA. Cu noua tehnologie avansată, durabilitatea valvei este mult mai prelungită și, cel mai important, e posibilă indicație de TAVI și la persoane din ce în ce mai tinere, care suferă de stenoză aortică severă.
Pacientă diagnosticată cu boală arterială periferică stadiul IV Fontaine, tratată fără tăieturi
Astăzi, vom explora povestea unei paciente de 74 de ani care a trecut printr-o situație dificilă, dar care a reușit să își îmbunătățească semnificativ starea de sănătate după un tratament corect și intervenții medicale minim invazive. Prin povestea ei, vei înțelege mai bine ce este boala arterială periferică, care sunt simptomele și cum se poate trata.
Primul caz din România de implantare transcateter a unei proteze biologice în valva mitrală nativă pentru stenoza severă calcificată (MAC)
Pacienta în vârstă de 76 de ani, cu multipli factori de risc cardiovasculari, diagnosticată cu boală coronariană ischemică și stenoză mitrală severă degenerativă ( prin MAC- mitral annular calcification). Din cauza prezenței aortei de porțelan și a calcificărilor extensive de la nivelul valvei mitrale, pacienta a fost declarată inoperabilă de către medicul chirurg cardiac. În cadrul Heart Team, echipa medicală a optat pentru o soluție minim invazivă: revascularizare miocardică interven țională și implantare percutană a unei proteze mitrale biologice. Acest articol explorează evoluția cazului, de la prezentarea simptomatică până la succesul intervenției.
Hemangiomul hepatic și opțiunile de tratament: Cazul tratat la MONZA ARES
Pacientă de 43 de ani s-a prezentat la secția de Radiologie Intervențională MONZA ARES pentru tratamentul hemangioamelor hepatice mari, suferind de dureri abdominale și senzația de stomac plin. După un episod de sângerare abdominală, evaluarea imagistică a indicat embolizarea hemangiomului hepatic ca soluție optimă. Procedura minim invazivă urmărește micșorarea tumorii și prevenirea complicațiilor.
Revascularizarea prin dezobstrucție cronică - Dr. Adnan Mustafa
Un pacient de 46 de ani cu antecedente de infarct miocardic a optat pentru revascularizare percutană în locul intervenției chirurgicale. Procedura a restabilit fluxul sanguin, ameliorând simptomele și starea generală. Pacientul a fost externat rapid, cu recomandări pentru un stil de viață sănătos și controale regulate.
Succesul unei intervenții complexe: Restabilirea circulației periferice după ocluzia arterială completă
În spitalul MONZA ARES din Cluj Napoca, am tratat cazul unei paciente care s-a prezentat cu dureri severe la nivelul piciorului drept, mai ales în timpul mersului pe distanțe scurte de 50 m. Echipa medicală formată din formate din Dr. Ștefan Moț, Dr. Horia Iuga, Dr. Alexandra Gică, Dr. Simona Cozma și Dr. Ioana Mureșan, a reușit să realizeze cu succes o intervenție complexă de revascularizare a arterei afectate de la nivelul piciorului drept.
Pacient cu stenoze la nivelul picioarelor, salvat de la amputație prin CTO la MONZA ARES București - Dr. Nicolae Cârstea
Acest articol prezintă un caz medical complex al unui pacient diagnosticat cu ateroscleroză la nivelul arterelor membrelor inferioare, o afecțiune gravă ce poate duce la complicații severe, cum ar fi gangrene și în cele din urmă, amputația membrului afectat. În rândurile următoare, vom discuta despre cauzele, simptomele și tratamentul acestei boli, bazându-ne pe datele clinice ale pacientului, explicate într-un limbaj accesibil tuturor.