6 martie 2014

Premieră națională - Centrele ARES deschid prima secție de angiologie pediatrică din Europa de Est

Premieră națională - Centrele ARES deschid prima secție de angiologie pediatrică din Europa de Est

Cuprins

Bucureşti, 6 Martie. Centrele de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională ARES lansează prima secţie de Angiologie Pediatrică din Europa de Est. Secţia este o premieră pentru lumea medicală din regiune, fiind singura specializată în tratarea minim invazivă a copiilor cu probleme cardiace congenitale precum şi probleme arteriovenoase. Cei 4 medici care se vor ocupa de diagnosticarea, tratarea şi supervizarea recuperării copiilor au în spate peste 4000 de proceduri endovasculare de corecţie a malformaţiilor congenitale cardiace şi arteriovenoase.

În România se nasc anual peste 1000 de copii cu malformaţii congenitale cardiace, potrivit Ministerului Sănătăţii. Practica medicală arată ca aproximativ 70% dintre aceştia pot fi trataţi non-chirurgical, prin intervenţii minim invazive:

Noua secţie propune o alternativă la chirurgia cardiacă traumatizantă, prin proceduri disponibile până de curând doar în străinătate, fără bisturiu, cu o rată de succes de 95% şi cu timp de recuperare de 24-48 de ore.”, spune Dr. Oren Iancovici, CEO Centrele de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie ARES. „Organismul copilului reacţionează altfel decât cel al adultului. Ori, în România, estimăm că sunt aproximativ 15.000 de copii cu vârste până la 18 ani care suferă de malformaţii congenitale netratate. După ce echipele ARES din Bucureşti şi Suceava au efectuatcu success peste 2370 de intervenţii minim-invazive, dintre care 63 la copii cu vârste între 3 luni şi 18 ani, am considerat ca este esenţial să investim într-o secţie dedicată Angiologiei Pediatrice şi să aducem la un loc medicii cu cea mai relevantă experienţă în domeniu.” completează el.

Echipa secţiei de Angiologie Pediatrică ARES:

Noua secţie de Angiologie Pediatrică este condusă de Dr. Rareş Nechifor, medic primar radiolog, supraspecializat în radiologie şi neuroradiologie intervenţională şi Şef al Secţiei de Radiologie Intervenţională. Din această secţie mai face parte şi Dr. Ştefăniţă Dima, medic primar radiolog supraspecializat în neuroradiologie intervenţională. Intervenţiile sunt realizate sub supravegherea Prof. Dr. Basil Thanopoulos, director al secţiei de Cardiologie Pediatrică Intervenţională a Iatricon Medical Center (Atena) şi Proctor în proceduri minim invazive de terapie a malformaţiilor congenitale cardiace. În terapia percutană a malformaţiilor congenitale cardiace, Prof. Dr. Thanopoulos îl are ca partener pe Dr. Dan Deleanu, fost Preşedinte al Societăţii Române de Cardiologie, cu peste 25.000 de proceduri efectuate până în prezent, fellow al Societăţii Europene de Cardiologie, supraspecializat în cardiologie intervenţională.

Până acum, echipa a realizat mai multe premiere pentru angiologia din țară şi Europa de Est, inclusiv:

-Rezolvarea intervenţională a unui defect septal atrial prin amplasarea celui mai mare dispozitiv disponibil în lume, 4 cm (2013).

-Închiderea a două malformaţii în cadrul aceleiaşi intervenţii (2013).

România are nevoie de o echipă complexă formată din medici cardiologi pediatri, medici cardiologi intervenţionişti supraspecializati în închiderea percutată a malformaţiilor congenitale cardiace pediatrice, precum şi medici radiologi şi neuroradiologi intervenţionişti. Echipa ARES pune bazele unei noi ramuri în medicina românească şi suntem foarte entuziasmaţi de acest lucru. În următoarele 2 zile avem programate 8 intervenţii, 5 dintre acestea fiind la copii cu vârste între 3 luni şi 17 ani”, spune Dr. Rareş Nechifor, şeful secţiei de Angiologie Pediatrică.

Despre Centrele de Excelenţa în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională ARES:

Centrele de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională ARES oferă servicii medicale responsabile şi sunt o alternativă la operaţiile medicale tradiţionale traumatizante, asigurând tratamente minim invazive, cu o rată ridicată de succes (95%). Echipa este formată din medici renumiţi atât în România cat şi internaţional.

Alte premiere ARES:

-Primul Centru European de Excelență în Terapia Fibroamelor Uterine din Europa de Est

-Primul centru privat din România care tratează hipertensiunea arterială printr-o procedură inovatoare, Denervarea Arterelor Renale (RDN)

-Primul centru privat din Europa care a montat stenturile revoluționare bioresorbabile Abbott Absorb.

Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

Call Center031 9300

ARES - Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27
Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Tulcea

Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

SOM - Enayati

Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

ARES Pitesti - Muntenia Hospital

Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

Cluj

Bld. Republicii nr. 8
Cluj Napoca

ARES Constanta - SCJU Constanta

Bulevardul Tomis 145,
Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.