Pentru Medici
ARES | Un nou centru Ares în Muntenia Hospital Pitești | Lider în Cardiologie
ARES aduce inovația în cardiologie în cele mai bune spitale din România. De azi, pacienții din Argeș au la îndemână soluții terapeutice inovatoare, în noul nostru centru din MUNTENIA HOSPITAL. Până acum argeșenii aveau la dispoziție un singur angiograf, în tot județul. Misiunea ARES este să ofere cât mai multor români acces la servicii inovative de cardiologie, oferite de cei mai bine pregătiți medici din România.
ARES | Premiera națională: Dispozitiv valvular folosit pentru prima oară în România
În urma acestei proceduri minim invazive (nechirurgicale), un pacient în vârstă de 50 de ani, a beneficiat de un dispozitiv valvular, denumit “Amplatzer Vascular Plug 3”. Dispozitivul și tehnica minim invazivă utilizate au fost introduse pentru prima oară în România, evitându-se în acest fel necesitatea unei operații chirurgicale pe cord deschis, cu posibile complicații majore.
ARES | Premieră Națională - Dispozitiv pentru valva tricuspidă
Premieră națională la Centrele Ares: două valve ale inimii tratate simultan printr-o intervenție fără bisturiu!
ARES | Valvuloplastia cu balon pentru tratarea stenozei valvulare pulmonare
Stenoza valvulară pulmonară strânsă: Ce reprezintă acest diagnostic şi cum se efectuează procedura de valvuloplastie cu balon? Cazul pacientului: Un băieţel de 8 ani s-a născut cu o malformaţie congenitală gravă, anume transpoziţie de mari vase, diagnostic ce a necesitat intervenţia chirurgicală imediat după naştere. În ultima perioadă, s-a constat că oboseala resimţită de către pacient şi starea generală de sănătate erau datorate unei stenoze valvulare pulmonare strânse. Tratamentul optim în cazul micuţului a fost reprezentat de valvuloplastia cu balon, o intervenţie minim invazivă cu rezultate extrem de semnificative post procedură. Intervenţia de valvuloplastie cu balon se efectuează în Centrele de Excelenţă Ares, încă din anul 2012, de către Dr. Dan Deleanu în colaborare cu Dr. Basil Thanopoulos, proctor în proceduri minim invazive de terapie a malformaţiilor congenitale cardiace.
Sala de angiografie a Spitalului Monza-Ares din Cluj
ARES | Fibrilația atrială și Regurgitarea mitrală, afecțiuni tratate prin două proceduri simultane
Diagnostic: Fibrilatie atriala paroxistica si Insuficienta mitrala severa Doua interventii minim invazive diferite, efectuate simultan. Pentru a trata tulburarea de ritm, respectiv fibrilatia atriala, Dr. Dimitrios Lysitsas, medic cardiolog electrofiziolog, a efectuat procedura de ablatie prin radiofrecventa cu scopul de a trata radical si definitiv crizele de fibrilatie. Pentru tratarea insuficientei mitrale severe, Dr. Vlasios Ninios, proctor in Cardiologie structurala, a efectuat procedura de implantare a clipului mitral, procedura ce presupune prinderea celor doua foite ale valvei mitrale prin clipul mitral, diminuand regurgitarea mitrala in mod semnificativ.
ARES | TEVAR - Repararea endovasculară a anevrismului de aortă toracică
Dr. Rolf Dammrau, medic chirurg cardiovascular, ne descrie procedura TEVAR, interventia endovasculara care consta in implantarea unui stent graft, cu rolul de a repara aorta in zona afectata de disectie, eliminand astfel riscul de hemoragie interna ce pune in pericol viata pacientului.
TRANSMISIE LIVE - Congresul National de Cardiologie 2015 - Inchiderea percutana a Defectului Septal Atrial
Transmisiunea live din cadrul Centrelor de Excelenta ARES Bucuresti la al 54-lea Congres National de Cardiologie, a inchiderii percutane a malformatiilor congenitale cardiace, respectiv a unui defect septal atrial de 25 mm cu dispozitiv tip umbreluta. Echipa Centrelor ARES este formata din : Prof. Dr. Basil Thanopoulos - Proctor Cardiolog Supraspecializat in inchiderea percutana a malformatiilor congenitale cardiace. Dr. Dan Deleanu - Medic primar cardiolog - Supraspecializat in cardiologie interventionala structurala/endovasculara. Dr. Silvia Iancovici - Medic Specialist Cardiolog - Competenta Europeana pentru evaluarea Malformatiilor Congenitale Cardiace.
LIVE IN A BOX | Dr. Dan Deleanu si Dr. Marin Postu | Rotablatie coronariana si implantare de stenturi prin kissing coronarian
Procedura efectuata de catre Dr. Dan Deleanu si Dr. Marin Postu, Procedura a presupus dezobstructia trunchiului comun al arterei coronariene stangi prin rotablatie (arterectomia rotationala) si implantare de stenturi coronariaene.
ARES | Live in a Box | TAVI | Etapele procedurii de implantare a valvei aortice
Anul acesta, la cel de-al 56-lea Congres Național de Cardiologie, echipa intervențională a Centrelor de Excelență Ares, a prezentat cazul unui pacient cu stenoză aortică strânsă, tratat prin implantarea minim invazivă a unei proteze valvulare aortice. TAVI se adresează pacienților care prezintă o stenoză aortică strânsă (evaluată ecocardiografic) cu simptome severe la care se așteaptă ca intervenția să aducă un beneficiu clinic major.
Premieră națională la Centrele Ares: două valve ale inimii tratate simultan printr-o intervenție fără bisturiu!
Premieră națională la Centrele Ares: două valve ale inimii tratate simultan printr-o intervenție fără bisturiu! Procedura a fost efectuata unui barbat in varsta de 72 de ani, pentru o forma mixta de cardiomiopatie. Regurgitarea mitrala si regurgitarea tricuspida fiind severe, pacientul avea un risc chirurgical extrem de ridicat. Corectia celor 2 regurgitari, cea mitrala si cea tricuspida, s-a realizat prin implantarea de clipuri mitrale, procedurile realizandu-se in aceeasi interventie, in premiera nationala de catre Dr. Vlasios Ninios si Dr. Iulian Calin.

Repararea percutană a regurgitării mitrale prin tehnici transcateter
Dr. Iulian Călin, medic primar cardiolog cu specializare în cardiologie intervențională prezintă tehnica de reparare percutană a regurgitării mitrale prin tehnici transcateter și alegerea pacienților eligibli pentru această terapie.

Repararea percutană a regurgitării mitrale cu dispozitiv Mitraclip | Partea II | Dr. Iulian Călin
Dr. Iulian Călin, medic primar cardiolog cu specializare în cardiologie intervențională prezintă două cazuri de regurgitări mitrale tratate cu ajutorul dispozitivului Mitraclip.

Cauza neobisnuita de insuficienta cardiaca la adult
Prezentare de caz privind o cauza neobisnuita de insuficienta cardiaca la adult, metoda de diagnostic si mai important, metoda de tratament.

Tratamentul defectului Septal Atrial - Cat se poate amana pana la aparitia complicatiilor?
Prezentare de caz privind corectia Defectului Septal Atrial avand ca subiect un copil de 6 ani cu istoric ATAC VASCULAR CEREBRAL.