Pentru Medici
TRANSMISIE LIVE - Congresul National de Cardiologie 2015 - Inchiderea percutana a Defectului Septal Atrial

Transmisiunea live din cadrul Centrelor de Excelenta ARES Bucuresti la al 54-lea Congres National de Cardiologie, a inchiderii percutane a malformatiilor congenitale cardiace, respectiv a unui defect septal atrial de 25 mm cu dispozitiv tip umbreluta. Echipa Centrelor ARES este formata din : Prof. Dr. Basil Thanopoulos - Proctor Cardiolog Supraspecializat in inchiderea percutana a malformatiilor congenitale cardiace. Dr. Dan Deleanu - Medic primar cardiolog - Supraspecializat in cardiologie interventionala structurala/endovasculara. Dr. Silvia Iancovici - Medic Specialist Cardiolog - Competenta Europeana pentru evaluarea Malformatiilor Congenitale Cardiace.

LIVE IN A BOX | Dr. Dan Deleanu si Dr. Marin Postu | Rotablatie coronariana si implantare de stenturi prin kissing coronarian

Procedura efectuata de catre Dr. Dan Deleanu si Dr. Marin Postu, Procedura a presupus dezobstructia trunchiului comun al arterei coronariene stangi prin rotablatie (arterectomia rotationala) si implantare de stenturi coronariaene.

ARES | Live in a Box | TAVI | Etapele procedurii de implantare a valvei aortice

Anul acesta, la cel de-al 56-lea Congres Național de Cardiologie, echipa intervențională a Centrelor de Excelență Ares, a prezentat cazul unui pacient cu stenoză aortică strânsă, tratat prin implantarea minim invazivă a unei proteze valvulare aortice. TAVI se adresează pacienților care prezintă o stenoză aortică strânsă (evaluată ecocardiografic) cu simptome severe la care se așteaptă ca intervenția să aducă un beneficiu clinic major.

Premieră națională la Centrele Ares: două valve ale inimii tratate simultan printr-o intervenție fără bisturiu!

Premieră națională la Centrele Ares: două valve ale inimii tratate simultan printr-o intervenție fără bisturiu! Procedura a fost efectuata unui barbat in varsta de 72 de ani, pentru o forma mixta de cardiomiopatie. Regurgitarea mitrala si regurgitarea tricuspida fiind severe, pacientul avea un risc chirurgical extrem de ridicat. Corectia celor 2 regurgitari, cea mitrala si cea tricuspida, s-a realizat prin implantarea de clipuri mitrale, procedurile realizandu-se in aceeasi interventie, in premiera nationala de catre Dr. Vlasios Ninios si Dr. Iulian Calin.

Call Center031 9300

Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27 Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Spitalul Ponderas

Bld. Nicolae Caramfil nr. 85A, Sector 1, Bucuresti, incinta Spitalului PONDERAS

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.