Intreaba Medicul ARES

Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

inlocuire pacemaker

Buna ziua, sunt interesata de o consultatie urmata de o posibila inlocuire a pacemakerului pentru tatal meu. Care sunt consturile si cu cat timp inainte se face programarea? Multuemsc.




aterom bilateral carotida

daca se poate face interventie pentru diagnostic de aterom bilateral carotida




pentru dnul doctor Dan Deleanu

Buna ziua. Va scriu in legatura cu problema tatalui meu si as dori sa stiu daca aceasta se poate rezolva prin medicina interventionala practicat de dl doctor Deleanu Istoric medical Ghitu Constantin, varsta 70 ani: -diagnostic: -FIA permanenta cu AV moderat-scazuta; -Insuficienta cardiaca congestiva clasa a II a nyka, -sechele de infarct miocardic artero-septal, -cardiopatie ischemica cronica -insuficienta mitrala severa ca si medicatie: sintrom 4mg,1/2;1/2;3/4 seara; preductal 35mg: 2/zi; aspacardin: 2/zi, si recent din 19.02.2013 -impamid> 1/zi dimineata. analize recente din 19.02.2013, tensiunea arteriala 125/75, INR recent:1,62; colesterol seric140; glicemie 85;, uree 50.1; creatinina 0,67; TGO 28.8, trigliceride serice 69; ALT 25,7. penultimul iNR 1,65 Cardiopatia ischemica si fibrilatie atriala sunt foarte vechi. la momentul depistarii fibrilatiei, s-a incercat la Spitalul Fundeni, terapia cu electrosocuri dar nu dat rezultate pozitive cred ca sunt vreo 25 de ani de atunci. pe electrocardiograma apare un infarct miocardic undeva in urma cu 15 ani pe care tatal meu l-a resimtit ca pe o stare de slabiciune care a durat putin. Acum din cauza valvei care nu inchide bine s-a marit si volumul inimii.Ca si simptomatologie fiind un tip cu vitalitate si activ nu simte oboseala sau stari de ameteala, slabiciune. Recomadarea dlui dr. cardiolog Huidu care se ocupa de tatal meu afost sa iau legatura cu dl doctor Deleanu pentru investigatii suplimentare si conduita terapeutica. Va multumesc si astept raspunsul dv. Pentru mine este foarte important si apreciez modalitatea de a ne ajuta prin raspunsul dv. Am notat si nr. meu de telefon in antet, daca este nevoie.




cardiologie

Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: obosesc foarte repede, am dureri in partea stanga in piept,raman fara aer si am dureri de cap (ceafa) aproape zilnice. Inca nu am fost la un control. Mentionez ca am 22 de ani si nu sunt foarte dezvoltata ( 48 kg si 1.65m). Am tot incercat cu suplimente nutritive in speranta de a mai acumula cateva kilograme si crezand ca asa organismul meu nu se va mai simtit slabit si nu voi mai obosi, dar fara rezultat. Ce imi recomandati? Ma gandesc la un EKG si la o ecografie tiroidiana. Este bine? Astept raspunsuri cat mai curand. Multumiri anticipate!




fibrom uterin

Buna ziua am fost diagnosticate cu un fibrom uterin destul de mare aflat in intreaga grosime a peretelui uterin posterior 82/94 mm intrebarea mea este daca se poate face embolizare as dori sa pot face copii deoarece nu am.Va multumesc si astept un raspuns va rog




Sindrom postrombotic

Buna ziua. In urma cu 14 ani am suferit un accident care s-a soldat cu o fractura de bazin. In urma imobilizarii la pat am ramas cu Sindrom postrombotic a mb inf stg.Anul trecut am fost la un doppler venos care spune asa: - tromboza restanta 30-50% in lumenul venei iliace externe femurale comune si superficiale si poplitee - ax venos profund dilatat - vena safena interna distal dilatata cu 2 vene comunicante mult dilatate Mi s-a recomandat detralex si ciorapi medicinali. In urma cu o saptamana am pierdut o sarcina in saptamana 7. Pe perioada sarcinii nu am luat nici un fel de medicamente. La analize a iesit INR=1.26. Va rog sa-mi spuneti daca problemele venoase pot influenta evolutia unei sarcini si cui ar trebui sa ma adresez sau ce analize sa mai fac deoarece imi doresc copii si nu vreau sa mai trec printr-o experienta similara. Va multumesc.




ginecologie

in urma cu 2 ani am facut un chiuretaj biopsic endocol si endometru.diagnosticul este:chist ovarian drept;menometroragii.rezultatul este:fragmente endocervicale cu aspect papilar;fragmente de endometru cu hiperplazie glandulara simpla,corion citogen dens cu infiltrat inflamator cronic difuz.fiind epileptica de la varsta de 11 ani,mi-a fost tare frica sa mai merg la d-nul doctor pt interpretare rezultat.puteti sa-mi spuneti ce trebuie sa fac si parerea dvs despre rezultat?multumesc




embolizare

Daca am in fibron de 10 cm pot face embolizare?




tratament tromboflebita cu Sintrom

Buna ziua! Ma numesc Bogdan, am 35 de ani si de 2,5 ani urmez tratamentul cu Sintrom din cauza unei tromboflebite profunde aparuta in urma unei perioade lungi de stat la pat dupa o operatie la coloana si picior. Cat timp trebuie sa urmez acest tratament? De cateva luni locuiesc in Suedia iar in urma unei vizite aici la medic mi s-a spus sa intrerup acest tratament, neefectuandu-mi nici o analiza. In Romania efectuam analiza INR in fiecare luna. Va multumesc!




internentie chirurgicala

Buna ziua, Va trimit rezultatul externarii, sotului meu. Credeti ca se poate face ceva, si care sunt costurile? Va multumesc! \'.v SpitalulC linic Judeteand e Urgenta Sf. Apostol Andrei- Galati Sectia- Cardiologie r { lt H f P , , , \' , i . r r l ! St,\'\';k\'I:Tr i i - - g \".{ ri \"\\|Ex:\' BILET DE EXTERNARE Nume: BURLACU MIRCEA Varsta: 5l ani CNP: 1620117170334 Data internare: 05.02.2013 Data externare: 12.02.2013 Diagnostic externare: INSTIFICIENTA CARDIACA ACUTIZ AT A. CARI)IOMIOPATIE DILATATIVA. INSTIFICIENTA MITRALA SEVERA PRIN DILATATIE DE INEL MITRAL. FIBRILATIE ATRIALA PERMANENTA. DIABET ZAHARAT TIP II ECHILIBRAT CU ADO. Epicriza: Pacientuel stei n evidentas ectieid e cardiologiec u acelasdi iagnosticA. revenita cuzind dispneed e repaus,d ar fara saa iba clinic stazapulmonaras aus istemicaA. re regurgitare mitralas everac u dilatatied e inel mitral ca si dilatatied e VS si AS. Fractiad e ejectiee ste altentar elativ sever( 35 %) si existao presiunep ulmonarad e 70 mmHg cu functies istolisa VD normala.T raseulE CG nu a avutm odificarie volutived e fazaterminala.Problemcaa zului estee tiologiar egurgitariis evereE. cografica spectunl ormala l aparatuluvi alvularc u dehiscentaa valvelor prin inel dilatat pledeazap entruf orma functionalai n contextulu nei cardiomiopatidi ilatative.A re indicatiec hirurgicalad e tip plastied e inel mitral. Va fi .S -aa melioratc u dozem ai mari de diuretice,d ar si cu sedare. Recomandari l.Regim Cesodat ; Z.Evitaefortul fizic 3.Tratamenpt ermanenfta ra intreruperec onforms chemedi e maij os: TRATAMENT DIMINEATA PRINZ SEARA FUROSEMID I BETALOC 100 me t+ ll2 SPIRONOLACTONA 2 I SINTROM 4 me t/2 DIGOXIN 5 zile din 7 I Analize:I NR:3,07-2,92-1,78-1,82-2,2A6P; TT=37,3sT; GO=2-l7Ull; TGP:20-19Ull;c rea= 1,091- ,101- ,05me ldl; gluc:184-1561-3 9mgldl; urea=71, 3-20,7me/dl;l eucocite- 10800; Hb:I3,3-l2,5gldl; Ht: 39,2-37,2YoP; LT=252000;L y:28,0o/o;N e:67-83,3o/o;f osf. alc: l3lU/l; GGT:34Ull; ac. uric: 7,99mgldl1C\' K:49Ull; Ionograma-N a:139-138mmol/l; K:4,6-3,9mmol/l;C l-I03,7-l03,7mmol/l;V SH:30mm/h;c hol- l33,7mgldl;t rigl:l83mg/dl; Ex. urina- densitate: 1003, albumina- unne; Epitelii, Leucocite-rare. Rgf. pulmonara-O pacitateh ilara dr. Desenp ulmonara ccentuapt erihilarb ilateral,h iliobazal drept. Zona opaca hilara dr. in progresie dimensionala fata de rg. anterioara. Cord cu diametru transvers crescut . Echografiea bdominala-F icat LS:94mm; LD:206mm; ecostructurao mogena;e cogenitate crescutac, u atenuarep osterioaraa, spects teatozicV, porla in hil:l1,5 mm; CBIH- calibru normal;C BP-5,2mm;C olecistd iametrem arite,c udati nfundibulocorporeapl,e retic u gtosime normala,f ara calculi, Splina diam. long. 130mm;e costrucfurao mogena;P ancreasn ormal, ecogenitatecr escutaR, inichi drept- l20l57mm; corticala-l8mm;m edularao mogenaR; inichi stbng-124l5 4mm;c orticala-l8mm;m edularao mogena;Yezicau rinara,, Prostat-a n ormale. ,. ti \' , ,\' ! Nr. FO: 5290 r i r;l\';iib I -*r\"Agg[