Întreabă Medicul



Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


Buna seara, I-au sintrom de 1 am zile

Buna seara, I-au sintrom de 1 am zile


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Maria: in principiu se poate intrerupe sintromul pentru a efectua interventia stomatologica - depinde insa de boala pentru care il luati: sunt boli in care s epoate opri si situatiii in care trebuie inlocuit cu alt medicament administrat subcutanat- nu ati precizat pentru ce il luati. INR de 1,98 e bine - nu va faceti griji ( tinta e intre 2-3).. spiineti-mi pentru ce luat Sintromul sau veniti direct la consult intrucat de obieci stomatologii vor scris din partea cardiologuluii ca se poate opri sintromul.
Dr. Iancovici 0720276884



Buna ziua. Sotul meu are 40 de ani si 150kg, are hipertensiune arteriala, ia tratament cu metropolol

Buna ziua. Sotul meu are 40 de ani si 150kg, are hipertensiune arteriala, ia tratament cu metropolol,coaprovel,aspirin cardio,medostatin.In ultimii 2ani a inceput sa faca fibrilatii. De multe ori s-a intamplat pe drum(este sofer)dupa ce voma isi revenea,dar odata s-a intamplat acasa si l-am dus imediat la urgente. Acolo medicul cardiolog la pus la transfuzii si i-a facut o injectie in burta,am stat 24h la spital pana s-au reglat bataile inimii la 80.La externare medicul i-a spus sa-si continuu tratamentul asa cum il are. Tratamentul il ia, dar mananca sare si nu vrea sa tina o dieta pentru slabit. Consuma multe mezeluri.As dori un sfat sa-l fac sa inteleaga cat de grav bolnav este,sau alte indicatii din partea dvs ca sa ameliorez cat de cat situatia lui. Multumesc, Mirela Serban!


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Mirela: fibrilatia atriala daca se repeta de multe ori pana la urma e posibil sa se instaleze definitiv. Daca sub tratamentul descris de dvs repeta episoade atunci trebuie schimbat tratamentul. Daca intra in fibrilatie imediat trebuie dus la spital ca sa se incerce conversia la ritmul normal cat mai repede. sigur ca ar trebui sa slabesca - ar ajuta si la controlul TA si al fibrilatiei. Poate de acord cu o metoda chirurgicala de slabit - consulttati sitelul clinicii http://www.deltapromedical.ro
Nu trebuie sa manance sarat, stiti asta desigur dar trebuie convins. ii trebuie un cardiolog care sa-l urmaresca si sa decida daca e cazul schimbarii tratamentului.
Ma puteti contacta
Dr. Iancovici 0720276884



am prolaps de valva mitrala ,cu regurgitare medie si iau tratament de vreo 2 ani la el ,atacand si c

am prolaps de valva mitrala ,cu regurgitare medie si iau tratament de vreo 2 ani la el ,atacand si concor ,as vrea sa renunt la tratament,pt ca ma simt mai bine desii respir cam greu si am si niste stari de voma pe care le credeam ca fiind de la medicamente,intrebarea mea ar fii,ce se poate intampla daca renunt la tratament ? va multumesc.


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Gioconda: este posibil sa va simtit bine si fara el dar pot sa si apara palpitatii si dificultate usor mai mare in respiratie. Consultati-va cardiologul si decideti impreuna cu el. Dupa ce reface ecografia si verifica importanta regurgitarii mitrale, decideti impreuna daca sa opriti tratamentul si sa urmariti cum va simtiti fara.
Daca doriti un consult cardiologic sau ecografie in centrul nostru cantactati-ma.
Dr. Iancovici 0720276884



Buna seara, I-au sintrom de mai bine de un an deoarece am fost diagnosticata cu trombofeblita superf

Buna seara, I-au sintrom de mai bine de un an deoarece am fost diagnosticata cu trombofeblita superficiala piciorul stang


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Dna Maria: trebuie sa va consulte un medic cardiolog care sa decida daca mai e necesar sa luati sintrom. De obicei ptr tromboflebita superficiala nu se adm Sintrom atata timp.
Ma puteti contacta Dr. Iancovici 0720276884



Multumesc mult pentru raspuns domnule doctor. Prezcizez ca nu sunt fumator, nici diabetic am coleste

Multumesc mult pentru raspuns domnule doctor. Prezcizez ca nu sunt fumator, nici diabetic am colesterolul 147( ultimul la analize), nu sunt supraponderal.Am 35 de ani si am efectuat CT cardiac dupa ce in timp ce alergam pe banda mi s-a injectat o substanta radioizotopica. Dar testul de CT l-am efectuat in 2007. Atunci mi s-a spus ca durerea e pe sistem nervos si nu am nimic la inima. Totusi durerea apare numai la efort fizic intens, aproape ca ma face sa renunt la exercitiu. Este o durere putrnica ca o arsura. In rest in timpul alergarii se manifesta discontinuu sa zice cand trece cand reapare. Singura mentiune este ca dupa efort sustinut de cateva zile se pare a numai apare Multumesc inca odata


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Andrei, repet, Daca ati efectuat aceste teste probabil ca diagnosticul d-vs nu este legat de o boal de inima. Eu recomand un test de efort ECG serios efectuat cu alergare la max, conform indicatiei si daca rezultatul este normal poate trebuie sa vb cu un gastroenterolog.



sotul meu a fost diagnosticat acum doi ani cu fibrilatie atriala permanenta.I s-a dat ca tratament:d

sotul meu a fost diagnosticat acum doi ani cu fibrilatie atriala permanenta.I s-a dat ca tratament:digoxin,preductal,aspenter,aspacardin,captopri.In momentul internarii a avut tensiunea 18/9 si 115bpm.In urma tratamentului nu a mai avut nici tensiune iar pulsul este 75-80,cand face efort se duce la 90 bpm.Il intreb mereu daca il doare ceva,daca are li[psa de aer si imi spune ca nu simte nimic din ce il intreb eu.Ce ma sperie este ca in timpul noptii cand doarme pe spate sforaie si se intampla sa para ca nu mai respira,face pauze de cateva secunde dupa care trage aer mai profund ca si cand nu s-ar satura ,dupa aceea respira normal.Alta problema este ca dupa orice efort transpira enorm caci trebuie sa se schimbe imediat,nu-l doare in piept ,nu are probleme de respiratie decat transpira .ce puteti sa-mi spuneti?


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Maria: trebuie revazut tratamentul de un cardiolog pentru ca daca nu mai este in fibrilatie atriala nu mai are indicatie de Digoxin; daca este in continuare tratamentul e ok. (de obieci in fibrilatie pulsul e mai rapid - deci e posibil sa se fi restabilit ritmul normal). In ceea ce priveste apneea in somn trebuie sa consultati un pneumolog si poate in medic ORL intrcat exista solutii. Cel mai important tratament este sa slabeasca (daca este obez- e o patologie specifica celor cu obezitate).
Dr.Iancovici



buna ziua. Ma numesc Borteanu Gh si am 52 de ani.Am facut luna trecuta pe 13ian.semipareza acuta dr

buna ziua. Ma numesc Borteanu Gh si am 52 de ani.Am facut luna trecuta pe 13ian.semipareza acuta dr si accident vascular si multumesc lui dnzeu ca mi-am revenit. As avea o intrebare;in spital s-a descoperit ca am fibrilatii si de atunci iau sintrom.INR-ul l-am facut pe data de 03/02/011 si a esit 2,59. Este bun?Iau sintrom doua zile 1/2 tableta,a treia zi 1/4, si iar doua zile1/2.mai iau dimineata tertensiv 1 tableta si propafenona 150mg o tabl.La pranz sintrom. Seara propafenona 1tab.prestarium10mg 1tab,crestor10mg 1tab. Cu toate acestea mai am unele batai neregulate ale inimii si cate o data o stare sau o senzatie de tremurat,si mai am unele arsuri in partea stanga care ma tin si cateva ore.va anexez si diagnosticulesirii din spital: 1.Fibrilatieatriala paroxistica recurenta.2.istoric de AVC ischemic vertebro-bazilar(ian2011)3.hipertensiune arteriala.4.dislipidemie.stenoza de artera vertebrala stg la ex Doppler. ce sfat imi puteti da? va multumesc din suflet. Inca o intrebare daca se poate; cu toate acestea ma pot pensiona? Inca o data mii de multumiri.


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Borteanu: INR de 2,59 este foarte bun - trebuie mentinut intre 2-3. Tratamentul pe care il urmati este complet. Este posibil sa mai aveti extrasistole -cate o bataie neregulata pe care sa o simtiti - nu e problema. atata timp cat INR e intre 2-3 nu e o problema chiar sa reapara fibrilatia pentru sunteti protejat de riscul de embolii prin anticoagulant.
Daca vreti sa stiti sigur daca mai faceti fibrilatie va puteti adresa unui cabinet de cardiologie pentru montare Holter ECG ( in clinica noastra e 200RON) pe care il purtati 24 ore si arata exact ritmul cardiac. daca mai aveti fibrilatie se creste doza de propafenona. Intepaturile si arsurile pot fi consecinta AVC si or sa mai persiste o vreme.
Dr.Iancovici 0720276884



Buna ziua am si eu cateva intrebari.Tatal meu are 58 de ani si in septembrie a facut tromboembolism

Buna ziua am si eu cateva intrebari.Tatal meu are 58 de ani si in septembrie a facut tromboembolism in urma unei tromboflebite profund. I s-a facut tromboliza cu streptaza si apoi heparina, la o saptamana a facut o recidiva, i s-a mai facut o alta tromboliza cu methalize , tromboza s-a extins si a ajuns in iliaca comuna.I s-a montat un filtru pe vena cava sia cum suntem pe sintrom.Ia doze mici si are valori mari de inr.Astazi avea INR= 7,15.Astazi nu a mai luat sintrom.Tin sa precizez ca merge cu doze f mici de sintrom.O zi 3/4, o zi 1/2, iar 1/2 si iar 3/4.De vreo 2 luni avea valori bune pe dozele astea dar acum nu stiu ce a facut sa creasca asa de mult Inr. As vrea sa stiu daca anumite alimente pot influenta asa de mult inr? Daca are tromboza venoasa profunda are voie sa poarte ciorapi elastici pentru ca unii medici spun sa poarte iar altii spun ca acestia prin strangulare imiedica circulatia ?Va rog as vrea o parere


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Crispopescu: alimentele nu influenteaza atat de mult INR, mai ales daca sunt consumate moderat. Medicamentele, insa , pot influenta INR provocand variatii mari : antibioticele, antiinflamatoriile, de ex. Daca INR creste peste 5, sunati un medic care sa va spuna cum sa reduceti doza (se opreste o zi si apoi se scade doza). Ciorapii elastici trebuie sa mearga pana deasupra obstructiei - in cazul tatalui dvs trebuie sa fie completi - ca pantalonii. (nu mai scurti ca atunci dau staza in aval)
Dr.Iancovici



Va multumesc din suflet , char aseara am ajuns in urgenta cu durere in partea stanga care se lasa pe

Va multumesc din suflet , char aseara am ajuns in urgenta cu durere in partea stanga care se lasa pe brat , mi s-a facut un ekg care din spusele doctorului a iesit f frumos , mi sa administrat injectabil algocalmin si ketoprofen si mi sa dat liber acasa explicadumi ca junghiul care ma pune jos si toata oboseala care o simt e de la coloana. As dori adresa d-stra sa va pot trimite ceva ekg-uri sa va dati cu parerea . va multumesc mult de tot si va doresc tot ce va doriti. Cu respect Vasile Iulian


ARES

Sfatul medicului:

tr Iulian, Pentru a-mi putea da cu parerea va rog sa va programati la cabinet 0752288011.



buna ziua.am 64 de ani si sunt cu fibrilatie de 14 ani.de 2 ori defibrilata cu chinidina si o data c

buna ziua.am 64 de ani si sunt cu fibrilatie de 14 ani.de 2 ori defibrilata cu chinidina si o data cu soc electric si nu a mai dat rezultata a treia oara.coldarone iau de 14 ani si spironolactona , ranolip,aspenter nitromint specific ca am si tensiune oscilanta.analize de sange nu am mai facut de 6 ani.oboseala este inca prezenta dar fara nici o alta durere(cap ,inima etc.pot continua cu acelasi tratament va intreb ca sunt plecata din tara si nu am conditie sa ajung prea curand la un medic va multumesc


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Mihaita: trebuie sa efectuati un consult cardiologic. acestea sunt medicamente care se adm cu indicatii precise si necesita eevaluare perioadica. macar o data pe an. Este indicat sa efcetuati un ECG si o ecografie cardiaca - pentru a gasi explicatia oboselii.



Call Center031 9300

Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27 Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Spitalul Ponderas

Bld. Nicolae Caramfil nr. 85A, Sector 1, Bucuresti, incinta Spitalului PONDERAS

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.