Întreabă Medicul



Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.




Buna ziua, Am o problema

Buna ziua, Am o problema


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Roxana: pentru a stii daca palpitatiile sunt alteceva decat un ritm normal accelerat ar trebui sa purtati un aparat Holter de monitorizare a ritmului cardiac 24 ore. Uneori e necesar sa va faceti curaj sa faceti ce trebuie ptr dvs, inclusiv sa mergeti la doctor daca va supara ceva.
Ma puteti contatcta
Dr. Iancovici



Magda:Buna ziua! Tat?l meu are v

Magda:Buna ziua! Tat?l meu are v


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Magda: cat timp ia sintromul trebuie sa efectuati INR. Sigur stiti asta. Arcoxia si mai ales cedaxul pot creste INR adica riscul de sangerare, de aceea trebuie sa efectuati INR-ul mai des de 1 luna cat timp asociaza aceste medicamente. Daca INR > 3,5 veti reduce doza de Sintrom ( cel mai bine sunati un dr.) astfel incat INR-ul sa scada la 2-3. Ulterior daca intrerupe aceste medicamente se revine la doza uzuala de Sintrom.
Dr. Iancovici 0720276884



Didona:Buna ziua, Sotul meu are 39 ani si la un control de rutina a fost descoperit cu fibrilatie at

Didona:Buna ziua, Sotul meu are 39 ani si la un control de rutina a fost descoperit cu fibrilatie atriala catalogata ca persistenta(poate permanenta) avand in vedere ca nici dupa o luna si jumatate nu a iesit din aceasta stare, doar i s-a redus pulsul.Urmeaza tratament cu sintrom(in functie de INR) si metoprolol, dar nu stim ce se intampla de nu mai iese din fibrilatie. Sunt sanse sa ramana asa toata viata?Daca urmeaza medicatia prescrisa exista riscuri de agravare a starii sale de sanatate , avand in vedere ca e asimptomatic si totul se intampla pe un cord sanatos?


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Didona: la aceasta varsta, pe cord sanatos, atitudinea corecta este sa astepti 3 saptamani dupa debutul fibrilatiei si apoi sa incerci conversia la ritmul normal al inimii cu soc electric(uneori se incearca la primul contact cu pacientul cu fibrilatie) . este o procedura simpla care se face dupa adm unui anestezic usor, cu internare de max 48 ore. Uneori este necesara efectuarea unei ecografii transesofagiene anterior. Toate acestea va pot parea complicate, dar sunt proeduri simple, de rutina. Mergeti si intrebati-va cardiologul despre aceasta optiune.
Dr. Iancovici



Buna ziua, multumesc pentru sfaturi si promtitudine. Mai doresc cateva informatii legate de valorile

Buna ziua, multumesc pentru sfaturi si promtitudine. Mai doresc cateva informatii legate de valorile INR-ului INR din 28 .07. 2011 =5.21 In urma indicatiilor primite de la dumneavoastra am micsorat doza de Sintrom la 2 mg/ zi La primul recontrol dupa operatie in data de 1.08.2011 valoarea INR -ului efectuat in spital = 3.98. Dupa analize prescriptia medicului a fost urmatoarea : 6 zile consecutive doza de 2 mg. Sintrom iar a 7-a zi 1 mg. S-a efectuat analiza INR in data de 17.08.2011 valoare obtinuta 6,32 . va rog sa-mi spuneti parerea dumneavoastra in legatura cu situatia prezentata si ce solutie imi propuneti


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Popa: Dupa parerea mea trebuie iar redusa doza, de la 2 mg/zi la 1 mg zi in fie care zi. Valoarea INR este prea mare. Trebuie sa opresti administrarea de Sintrom timp de 2 zile si apoi sa reiei cu o doza de 1/4 cp Sintrom adica 1 mg/zi. Repeti INR peste 10-14 zile



Stimate Domnule doctor Iancovici, intamplator am ajuna pe internet la sfaturile Dvs, competente si p

Stimate Domnule doctor Iancovici, intamplator am ajuna pe internet la sfaturile Dvs, competente si pe intelesul toturor. date diversilor bolnavi defibrilatie atriala. Sunt cetatean Roman in varsta de 91 ani stabilit in Israel si in anul 1998 am fost operat CABG X 3. Pana anul acesta m-am simtit relativ bine cand in luna martie am fost internat in spital din cauza de fibrilatie,180/95 tensiune si pulsul 120. Dupa 3 zile de analize am fost eliberat cu recomandatia de a-mi echilibra INR-ul si m-am intors la spital dupa 3 saptamani, pentru socuri elctrice la o echilibrare cu coumadin intre 2,2 -2,6. La intoarcere am fost intenat la o alta unitate 3, unde medicii, dupa parerea mea nu prea au fost de acord cu aceasta solutie si am fost eliberat cu recomandatia de a continua cu, coumadin sub controlul medicului cardiolog care mi-a adaugat de 2 ori pe zi cate o jumatate de pastila (40)SOTALOL 8O. si CARDILOC 5 Ca stare generala, in special seara simt lipsa de aer, chiar si in timpul somnului care ma trezeste, o mica presiune spre umar, tensiunea in jurul lui 145/85 si pulsul 75-85. De 3-4 ori pe saptamana merg pe jos o ora, bine inteles nu mai pot merge asa de repede cum mergeam odata. Am vazut pe internet un nou medicament PARADAXA sau sub denumirea de DABIGATRAN. ma iertati dar indraznesc sa va cer parerea Dvs. in privinta tratamentului, sanselor de reglare a ritmului si daca sa revin a cererea de a-mi face socurile electrice.Branzeturi, lapte pot manca? i-mi cer scuze pentru deranj si va multumesc anticipat, din tot sufletul. va rog sa nu ma priviti ca pe un om batran, pentru ca nu sunt. Sunt pur si simplu un om matur care mai are cateva lucruri de terminat aici. Cu respect si apreciere Zigu Marcu


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua domnule Zigu: Pentru a va raspunde clar la intrebarile D-vs trebuie sa am toate datele medicale in fata. Evident cala o varsta onorabila ca 91 de ani e greu pentru un doctor sa recomande un tratament cu anticoagulant pe termen lung. Riscurile hemoragice sunt foarte mari, dar si beneficiu preventiv la o boala ca Fibrilatie atriala. Intradevar exista un taratament nou (Pradaxa) ca anticoagulant dar din studii se vede ca creste un pic riscul hemoragic, deci, si daca va scuteste de efectuarea INR, nu cred ca as recomanda la 91 ani un tratament care oricum e cu semn de intrebare, si sa stiu ca creste riuscul hemoragic. Conform ghidurilor se recomanda la d-vs tratamentul cu anticoagulant. Dupa cum am inteles, sunteti in continuare in Fibrilatie atriala? Cred ca cel mai bine este sa ma contactati telefonic si va lamuresc cat pot. Dr Iancovici 0720276884



buna ziua . sunt diacnosticata cu f.a.paroxistca de 10 ani.urmez tratament cu bloxan sanax la nevoie

buna ziua . sunt diacnosticata cu f.a.paroxistca de 10 ani.urmez tratament cu bloxan sanax la nevoie sithrombo ass.de un an an am intrerupt tratamentul pt ca de cate ori luam bloxan intram in fibrilatie si luam doar la nevoie. acum doua saptamani am facut o criza puternica am intrat in fibrilatie cu ritm 180 de batai pe minut si ritm neregulat.am iesit din fibrilatie dupa 12 ore am stat internata 5 zile in spital . la externare mi-a schimbat tratamentul cu betalog zok dar nici acesta nu isi face efectu,la 4 ore dupa administrare intru in fibrilatie. ce parere aveti e bine sa fac ablatie? astept un raspuns pt ca numai stiu ce sa fac intru f des in fibrilatie Va multumesc


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Elena: Eu pot doar sa va recomand o consultatie la un medic specialist cardiolog/electrofiziolog. Daca doriti ma puteti suna si va dau detalii suplimentare 0720276884 Dr Iancovici



Ptr.o interventie dentara-extractie sau tratament carie(cu anestezie) este necesara o modificare a a

Ptr.o interventie dentara-extractie sau tratament carie(cu anestezie) este necesara o modificare a administrarii Sintrom? Nu se mai ia o perioada inaintea interventiei sau se reduce doza? In prezent se ia 1/2 Sintrom,seara.Valoarea INR este de aproape 2. Va multumesc


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Ionel: Ptr o interventie dentara, gen extrasctie, trebuie oprit administrarrea de Sintrom cu cel putin 3 zile inainte si reluata a doua zi dupa operatie.



Popa:Buna ziua, mama mea in varsta de 65 ani, a fost operata pentru proteza valvulara pe 9.06.2011,d

Popa:Buna ziua, mama mea in varsta de 65 ani, a fost operata pentru proteza valvulara pe 9.06.2011,dupa care i-a fost administrat un tratament anticuagulant astfel : - la iesire din spital 23.06 2011 ( cu INR= 4.6, tratament recomandat Sintrom 1 zi = 2 mg., a-2a zi = 3 mg. la scurt timp (17 zile) au aparut complicatii cu dureri insuportabile de membre inferioare umflare si aparitii de hematoame uriase iar in data de 12 - 13.07.2011 s-a recomandat si efectuarea unei injectii clexane /zi de 0.4 ml. concomitent cu medicamentatia anterioara. efectuand doar 2 zile acest tratament dupa recomandarea specialistului s-a intrerupt tratamentul injectabil si s-a modificat schema astfel : 1 zi = 2 mg a-2-a zi = 3 mg Sintrom dupa care in urmatoarele 3 zile au aparut urinari cu sange. s-a intrerupt sintromul pe 17 si 18.07 inlocuindu-se cu clexane 0.4 ml. s-a refacut in data de 18.07 INR = 3.95, se continua tratamentul urmator din data de 19.07.2011 : 1si a 2-a zi= 2 mg a-3-a zi = 3 mg cu repetari , pe data de 28.07 rezultat INR = 5.21. va rog sa-mi spuneti pot micsora doza de Sintrom?


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Dl Popa: puteti modifica Sintromul astfel incat INR sa fie intre 2,5-3 ( banuinesc ca vorba de proteza aortica); in general la proteze se indicaINR de 2,5- 3,5 dar daca mama sangereaza la INR mai mare de 3 ar fi bine sa fie intre 2-3 (nu mai mic de 2).cred ca puteti incerca cu 1/2 cp /zi (adica 2mg zilnic). Ii dati 3 zile si a patra zi repetati INR. atentie la medicamente asociate (antibiotice, antiinflamatoare) ele pot creste INR.



tatal meu 78 de ani , are cardiopatie ischemica, anghina pectorala, stimulator din septembrie 2009.

tatal meu 78 de ani , are cardiopatie ischemica, anghina pectorala, stimulator din septembrie 2009. La inceputul perioadei lua sintrom si pentru ca facea foarte des hemoragii , si neputind tine sub control inr, i s-a recomandat aflen. Acum a avut un accident in urma caruia a ramas cu hematom cerebral pt reducerea caruia i s-a recomandat vit k, etanxilat , carbamapezina. si renuntarea la aflen.Va rog sa-mi spuneti care sint riscurile. Multumesc foarte mult.


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Viorica: Avand in vedere AVC hemoragic este corect ca s-a intrerupt tratamentul cu Sintrom si Aflen macar o perioada. Nu mi-ati spus ptr ce lua Sintromul (banuiesc sa ptr fibrilatie atriala). Confirmati-mi pentru ce lua sintromul ca sa va pot raspunde care-i riscul intreruperii acestor medicamente.
Dr. Iancovici



buna ziua am 27 de ani si iau sintrom acuma iau 1 1 si 1/2 si inr a iesit 2.30 cum trebuie sa urmez

buna ziua am 27 de ani si iau sintrom acuma iau 1 1 si 1/2 si inr a iesit 2.30 cum trebuie sa urmez tratamentul multumesc


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Sima: INR de 2.3 este INR dorit pentru pacienti care administreaza Sintrom. Ai o varsta cam tanara. Dar, dozele sunt administrate corect si poti sa le iei in continuare la fel.



Call Center031 9300

Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27 Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Spitalul Ponderas

Bld. Nicolae Caramfil nr. 85A, Sector 1, Bucuresti, incinta Spitalului PONDERAS

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.