Întreabă Medicul



Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


Popa:Buna ziua, mama mea in varsta de 65 ani, a fost operata pentru proteza valvulara pe 9.06.2011,d

Popa:Buna ziua, mama mea in varsta de 65 ani, a fost operata pentru proteza valvulara pe 9.06.2011,dupa care i-a fost administrat un tratament anticuagulant astfel : - la iesire din spital 23.06 2011 ( cu INR= 4.6, tratament recomandat Sintrom 1 zi = 2 mg., a-2a zi = 3 mg. la scurt timp (17 zile) au aparut complicatii cu dureri insuportabile de membre inferioare umflare si aparitii de hematoame uriase iar in data de 12 - 13.07.2011 s-a recomandat si efectuarea unei injectii clexane /zi de 0.4 ml. concomitent cu medicamentatia anterioara. efectuand doar 2 zile acest tratament dupa recomandarea specialistului s-a intrerupt tratamentul injectabil si s-a modificat schema astfel : 1 zi = 2 mg a-2-a zi = 3 mg Sintrom dupa care in urmatoarele 3 zile au aparut urinari cu sange. s-a intrerupt sintromul pe 17 si 18.07 inlocuindu-se cu clexane 0.4 ml. s-a refacut in data de 18.07 INR = 3.95, se continua tratamentul urmator din data de 19.07.2011 : 1si a 2-a zi= 2 mg a-3-a zi = 3 mg cu repetari , pe data de 28.07 rezultat INR = 5.21. va rog sa-mi spuneti pot micsora doza de Sintrom?


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Dl Popa: puteti modifica Sintromul astfel incat INR sa fie intre 2,5-3 ( banuinesc ca vorba de proteza aortica); in general la proteze se indicaINR de 2,5- 3,5 dar daca mama sangereaza la INR mai mare de 3 ar fi bine sa fie intre 2-3 (nu mai mic de 2).cred ca puteti incerca cu 1/2 cp /zi (adica 2mg zilnic). Ii dati 3 zile si a patra zi repetati INR. atentie la medicamente asociate (antibiotice, antiinflamatoare) ele pot creste INR.



Call Center031 9300

Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27 Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Spitalul Ponderas

Bld. Nicolae Caramfil nr. 85A, Sector 1, Bucuresti, incinta Spitalului PONDERAS

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.