Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


16 septembrie 2014

Fibrom uterin


Nu am copii am 40 de ani si am un fibrom de 107-80 mm (ecografie abdominala)va rog sa-mi spuneti daca se poate face embolizare la aceasta dimensiune. Pentru a face embolizarea este necesara efectuarea unei ecografii Transvaginale sau e suficienta cea abdominala? Ce investigatii sunt obligatorii , care sunt etapele pentru a putea efectua interventia si cand ar fi posibila efectuarea embolizarii? Multumesc,astept cu nerabdare raspunsul dvs.


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, embolizarea este o tehnica eficienta de tratare a fibromatozei uterine; indicatia pentru aceasta se stabileste insa in urma unor investigatii minutioase, asadar, nu se poate preciza cunoscand doar dimensiunile fibromului daca se poate aplica embolizarea sau nu.
Ecografia abdominala este si ea la fel de utila ca si ecografia transvaginala, mai ales daca cea transvaginala nu se poate efectua, din varii motive, insa cea mai clara investigatie ramane rezonanta magnetica - RMN pelvis cu substanta de contrast. In afara de ecografie SAU rezonanta magnetica, printre investigatiile recomandate se mai numara si examenul de secretie vaginala, testul Papanicolau, dar si analize de sange (uree, creatinina, INR, hemoleucograma completa, grup sanguin si RH). Embolizarea se poate programa in orice moment; recomandarea este insa aceea, ca daca suferiti de dureri puternice asociate menstruatiei, sa nu programati embolizarea in primele cateva zile ale acesteia. Pentru mai multe informatii, puteti apela cu incredere 031 9300 si discuta cu asistenta dr. Rares Nechifor - Nicoleta Costache.Call Center031 9300

ARES - Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27
Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Tulcea

Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

SOM - Enayati

Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

ARES Pitesti - Muntenia Hospital

Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

Cluj

Bld. Republicii nr. 8
Cluj Napoca

ARES Constanta - SCJU Constanta

Bulevardul Tomis 145,
Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.