Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


2 octombrie 2014

cardiologie

Buna ziua am si eu o intrebare va rog....am o fetita de 9 luni am fost la cardiologie si mi sa spus ca are ;cavitati usor dilatate sia cu discontinuitate aprox 12 mm cu sunt stg dreapta,fara htp,crosa si aorta istmica libere....si sa revenim la control peste 6 luni.Sint un pic speriata va rog lamuritma si pe mine este vorba de operatieeee ?!!!MULTUMESC.


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, ceea ce descrieti este un defect septal interatrial, adica un orificiu in peretele ce desparte doua dintre camarutele inimii, atriile, ce determina un circuit anormal al sangelui prin cord.
Copiii se nasc adesea cu acest tip de malformatie (este cea mai frecventa malformatie cardiaca congenitala, dar si printre cele mai simplu de rezolvat din punct de vedere medical si tehnic), si uneori, ea se inchide in mod natural odata cu dezvoltarea copilului. Conform ghidurilor medicale, insa, daca DSA depaseste 5 mm in diametru, el nu se va mai inchide fara interventie, iar daca inima prezinta dilatari de cavitati, interventia trebuie aplicata relativ rapid.
Tratamentul DSA este de doua tipuri: chirurgical si interventional. Spre deosebire de interventia chirurgicala, manevra interventionala sau minim invaziva are riscuri nesemnificative, recuperare imediata, iar cicatricea este complet absenta, intregul demers terapeutic producandu-se la nivelul venei femurale a pacientului sub forma de punctie - doar o intepatura.
Recomandarea este insa pentru inceput, de a va prezenta cu cel mic la un medic cardiolog specializat in ecografie pediatrica si in diagnosticarea malformatiilor cardiace congenitale pentru aprecierea exacta a dimensiunilor defectului septal.Call Center031 9300

ARES Constanta - SCJU Constanta

Bulevardul Tomis 145,
Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

SOM - Enayati

Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

Cluj

Bld. Republicii nr. 8
Cluj Napoca

ARES - Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27
Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Tulcea

Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

ARES Pitesti - Muntenia Hospital

Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.