Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

22 februarie 2015

Tumora benigna


Buna ziua, va scriu in numele mamei mele, Cutar Luminita - Afrodita (65 ani si 2 luni), care in urma unei ecografii intavaginala 4D a primit urmatorul diagnostic: UTER: endometrul uniform ingrosat, aparent fara formatiuni circumscrise, miometrul prezinta nodul voluminos cca. 10,42/9,05 cm., proeminent in FSD, cu marcat efect de masa asupra uterului, aspect neomogen (arii milimetrice de degenerescenta necrotica), bine vascularizat. COL: normal ecografic. OVARE: involuate, aspect tisular hiperecogen, fara lichid in FSD. CONCLUZII: Hiperplazie endometrica, nodul fibromatos voluminos, cu arii de degenerescenta necrotica. Medicul ginecolog a recomandat chiuretaj uteric biopsic (pe care pacienta urmeaza sa il efectueze in urmatoarele 1-2 saptamani) si Histerectomie totala abdominala cu anexectomie bilaterala, motivat de faptul ca pacienta fiind la menopauza, organele genitale nu mai sunt functionale a.i. scapa de orice consecinte actuale si viitoare. Totusi, avand in vedere ca beneficiile evitarii unei histerectomii sunt multiple si semnificative pentru echilibrul psihologic al pacientei (si al meu, avand in vedere ca este vorba despre mama mea, persoana pe care o iubesc cel mai mult), sunt foarte mult interesata si de opinia domnului doctor Rares Nechifor, in calitate de medic practicant al embolizei uterine. Mentionez cateva informatii privind rezultatul unor analize efectuate pina la acest moment: Imunologie - Markeri tumorali: CA125 =16.8 Ul/ml, HE4= 63.9 Ul/ml, Roma (postmenopauza) = 15,43% Examen citodiagnostic Babes Papanicolau - diagnostic Concluzie Frotiu de tip atrofic, inflamator - reparator, Citodiagnostic sistem Bethesda: Frotiu negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna; Citodiagnostic Babes - Papanicolau: Clasa II Mentionez ca pacienta are 65 ani si 2 luni, are doua nasteri si este la menopauza de aprox. 10 - 12 ani. De asemenea, cu ocazia controlului ginecologic s-a depistat ca, datorita efortului fizic/ridicari repetate de greutati foarte mari, are vezica urinara cazuta. Astept cu foarte mare interes opinia domnului doctor Rares Nechifor, a.i. sa putem lua cea mai buna decizie: histerectomie totala sau embolizare. Va multumesc anticipat. Cu respect Gina Cutar


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, in urma analizei mesajului dvs., recomandarea este urmatoarea: in prima instanta un nou consult ginecologic la dr. Anca Murariu (doamna doctor face parte din echipa multidisciplinara din cadrul Fibroid Center), urmat de consult la Dr. Nechifor. Este bine sa efectuati acest demers dupa ce primiti rezultatul chiuretajului biopsic - sau chiar sa il efectuati la cabinetul doamnei doctor. Se poate efectua embolizare de fibrom uterin, de principiu, dupa ce avem toate datele. Pentru mai multe informatii, va rugam sa apelati 031 9300 sau 0745 355 437 (asistenta dr. Nechifor). Multa sanatate!



Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor