Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


21 aprilie 2015

Embolizarea adenomului de prostata


Tatal meu are 78 de ani si a facut un stop urinar in urma caruia i s-a pus sonda de urinare.Rezultatul la PSA total este: 10,61ng/mL.In urma acestui rezultat si fara alte investigatii doctorul urolog i-a recomandat sa faca punctie si apoi rezectie transuretala.Se poate rezolva problema prin embolizarea adenomului de prostata?Va rog frumos sa-mi raspundeti cat mai repede.Multumesc.


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua,

Blocajul urinar poate avea cateva cauze. Inainte de a propune un tratament cauza trebuie cunoscuta:
- un adenom de prostata voluminos
- o infectie urinara acuta suprapusa pe un adenom de prostata.
- un cancer de prostata

Pentru a avea un diagnostic corect este obligatorie o ecografie de prostata si o urocultura.
Daca avem o infectie ea trebuie tratata apoi se repeta PSA-ul (acesta creste si in caz de infectie sau de administrare a anumitor medicamente)
Daca avem un adenom de prostata el se poate trata usor prin embolizare, nu este necesara interventia chirurgicala transuretrala
Daca exista suspiciuni de cancer trebuie facuta o punctie biopsie si un RMN de prostata.

Atat ecografia cat si urocultura se pot face in spitalul nostru. Daca doriti o programare sau mai multe informatii va rog sunati la tel 0745355437 raspunde Nicoleta, secretara mea.
Daca nu puteti veni la noi va recomand sa cautati un ecografist bun si un laborator de calitate. Rezultatele mi le puteti trimite pe email, apoi va sun pentru a putea discuta in detaliu. Nici punctia si nici interventia chirurgicala nu sunt cele mai bune si mai simple interventii pentru un barbat de 78 de ani. Sper sa-l pot ajuta pe tatal dumneavoastra si sa nu fie nevoie de chirurgie.Call Center031 9300

Cluj

Bld. Republicii nr. 8

ARES Pitesti - Muntenia Hospital

Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

ARES Constanta - SCJU Constanta

Bulevardul Tomis 145,
Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

Tulcea

Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

SOM - Enayati

Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

ARES - Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27
Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.