Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

24 aprilie 2015

fibrom uterin


Buna ziua! Mama are un fibrom mare, doctorul ginecolog ia dat acum trei luni un tratament, ea la urmat si acum doua zile a fost la control iar doctorul i-a zis ca fibromul este mai mare si ia prescris din nou in alt tratament si a zis ca trebuie să facă urgent operatie daca nu vrea sa faca cancer. Vreau să mă ajutati, sa îmi dati un sfat, suntem foarte speriati. Si in cazul embolizarii cat ar costa? Va mulțumesc!


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna seara, avem nevoie de mai multe informatii pentru a va ajuta. Prima intrebare este, ce dimensiuni are fibromul de fapt? Ce varsta are mama dvs? Cum sunt rezultatele altor investigatii, ca de exemplu, testul Papanicolau? Operatia (histerectomie? Miomectomie?) se face "ürgent" doar daca pacienta prezinta sangerari ce ii ameninta viata. Pe de alta parte, un fibrom, adica o tumoare benigna a uterului nu se poate transforma in cancer. Asadar, va rugam sa ne trimiteti documentele medicale ale mamei pe adresa de mail office@drnechifor.ro, sau daca aveti posibilitatea, sa o sfatuiti sa vina la o consultatie la dr. Nechifor. Cel mai probabil este necesara si refacerea ecografiei, pentru a obtine date legate de: dimensiuni, gradul de vascularizatie al fibromului, raporturi ale acestuia cu uterul si cu alte organe, daca exista cumva si alte fibroame mai mici. In concluzie, ceea ce relatati nu este nou pentru noi, de regula pacientelor cu fibrom li se recomanda extirparea uterului (histerectomie) pentru a evita cancer si alte complicatii majore, li se prescriu tratamente hormonale (de ex. Esmya), care nu au rolul de a trata fibromul, ci de a pregati uterul pentru operatie. Inainte de o decizie majora, este bine sa consultati si alte pareri medicale, si sa cereti ecografie de calitate sau RMN. Pentru informatii administratie sau programare, puteti apela 0745 355 437. Multa sanatate!



Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor