Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


Plavix si extractie dentara

67 ani. Mi-a fost facut implant de stent pe ada sect 2, fara infarct, acum o luna. Tratament cu nolpaza, concor, aspenter, PLAVIX, sortis. Intrebarea este in ce conditii pot face o extractie dentara de radacina cu stift a unui incisiv pe maxilar. Amanarea (cat timp?) nu este o rezolvare, tergiverseaza executarea protezei. Va rog un raspuns.


ARES

Sfatul medicului:

Stimate domnule, decizia de intrerupere a Plavix-ului va fi luata doar de catre cardiologul interventionist care v-a implantat stentul! De principiu insa, Plavix se poate intrerupe in primele 6 luni de la procedura doar pentru interventii de urgenta. Cardiologul dvs. trebuie sa discute cu stomatologul si sa verifice impreuna daca se poate inlocui pe timp de cateva zile administrarea de Plavix cu un anticoagulant injectabil, de forma Clexane, care sa permita extractia. Inca o data, subliniem faptul ca trebuie sa luati legatura cu medicul dvs. curant!!! Multa sanatate.