Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

20 ianuarie 2017

spasme sub stern


Buna seara! Am 24 de ani si am o problema localizata in partea inferioara a sternului in sensul ca imi apar spasme,zvacniri ale zonei respective(eu le asociez cu inima) fara senzatie de sufocare, atunci cand depun efort fizic(chiar si in respiratie) ori in starile de panica dar numai daca ma aflu in pozitia dreapta a partii superioare a corpului(intins pe spate,burta,vertical).Pozitia sezanda cu inclinatie a corpului usor in fata este cea mai confortabila deoarece doar astfel nu apare riscul spasmelor respective chiar si cu efort,emotie ori respiratii mai intense. Mentionez faptul ca practic culturismul si de 2 luni de zile am avut un stil de antrenament cu repetari lente(cu greutate mica sau moderata) pentru a mentine muschiul in tensiune si ma gandeam ca poate am produs anumite intinderi datorita faptului ca respiram in timp ce eram incordat pentru ca starea de tensiune musculara dura mai mult,repetarile fiind lente. Am facut un EKG care a iesit normal plus tensiune normala. Problema dureaza de aproape 3 saptamani si imi afecteaza cel mai mult somnul deoarece dormind intins, simt zona respectiva expusa la spasme,ulterior se declanseaza o stare de teama care genereaza spasmele si sunt nevoit sa ma pun din nou in pozitia sezanda.


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, electrocardiograma este o investigatie care are rolul de a masura activitatea electrica a inimii. Este o investigatie necesara in determinarea unei probleme cardiace, insa nu este suficienta. De aceea, este important sa va programati la o consultatie cardiologica in baza careia, pe langa anamneza (discutia cu dvs despre istoricul medical, despre alte boli, simptome, s.a.m.d) si electrocardiograma, medicul cardiolog va va efectua si ecografia cardiaca. Aceasta din urma are rolul de a observa camerele inimii, arterele acesteia si structura valvelor cardiace. Orice modificare ale invelisului extern al inimii se va putea observa pe monitor, astfel incat medicul cardiolog va va putea diagnostica corect si trata corespunzator. Consultatia cardiologica este extrem de importanta, fie ca sunteti asimptomatic (nu prezentati simptome), si mai ales, in cazul in care simptomele se resimt. La numarul de telefon 031 9300, va puteti programa la o consultatia cardiologica completa. Multa sanatate!



 Sună