Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


21 februarie 2017

Dsa copii


Buna ziua..copilul meu in varsta de 7 ani jumătate a fost diagnosticat cu DSA tip ostium secundum fără Htap avand o întrerupere de 3,2 mm.. i s-a recomandat osteocare si first defence..el face fotbal de 3 ori pe saptamana(nu pot spune ca este de performanta), aleargă foarte mult, nu este un copil bolnăvicios, nu raceste des, nu obosește niciodată.. intrebarare mea este daca mai poate face fotbal sau ora de sport la scoala? Cum il poate afecta? Daca nu mai face sport 6 luni se poate micșora gaura? Isi continua viata ca si pana acum cu monitorizare la o anumita perioada de timp? Multumesc.


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua. In primul rand, aveti nevoie de o evaluare cardiologica care sa confirme dimensiunea de 3.2 mm. Daca aceea este dimensiunea reala, si nu exista alte afectiuni cardiologice sau de alta natura, copilul poate face sport in continuare, fiind chiar recomandat. Cu toate acestea, defectul nu se va mai micsora de acum incolo; acest lucru a fost posibil doar in primii 2-3 ani de viata. Pe de alta parte, daca defectul este mai mare, si daca exista implicatii asupra cordului, exista posibilitatea ca acesta sa necesite corectie. Multa sanatate!Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor