Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

25 martie 2017

infart miocardic


cum putem preveni infartul miocardic si cum ne putem trata


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, intrebarea dumneavoastra desi pare a avea un raspuns scurt si la obiect, necesita un raspuns cat mai explicit si elaborat. In primul rand, este important sa mergem la controlul cardiologic periodic, sa aflam daca exista factori de risc cardiovascular, daca exista alte patologii care ar putea influenta aparitia acestor boli cardiovasculare si daca acestea exista, cum le putem gestiona astfel incat sa tinem departe un astfel de eveniment cardiac. In urma controlului de rutina, medicul cardiolog va recomanda anumite investigatii care pot confirma sau infirma existenta factorilor de risc cardiovascular. Acestia sunt fie modificabili, fie nemodificabili, adica nu ii putem influenta. De exemplu, factorii de risc modificabili sunt hipertensiunea arteriala;
colesterolul plasmatic total crescut; LDL colesterolul (colesterolul prost) crescut; HDL colesterol scazut (colesterol bun);trigliceridele crescute; glicemia crescuta;fumatul; obezitatea. Acesti factori de risc tin de stilul de viata al fiecarui pacient. Este foarte important sa abordam un stil de viata sanatos. Asta inseamna sa avem grija ce alimente mancam, sa nu facem excese de niciun fel, sa nu fim sedentari, sa renuntam la fumat etc. In ceea ce priveste factorii nemodificabili, acestia sunt: varsta; sex; boala cardiovasculara la rude de gradul I la varste tinere, sub 55 ani la barbati, sub 65 ani la femei; boala cardiovasculara sau boala valvulara in antecedentele personale. In acest caz, este foarte important sa pastram o legatura stransa cu medicul nostru cardiolog pentru a evidentia diagnosticul concret si tratamentul optim adecvat fiecarui factor de risc nemodificabil. Principala cauza a infarctului sau popular, al atacului de cord, este ateroscleroza. Ateroscleroza este o afectiune a peretilor vaselor sangvine care, in timp, conduce la reducerea diametrului vasului de sange (prin formarea de placi ateromatoase ce contin colesterol, calciu, material lipidic si lipofage) pana la ingustarea acestuia. Cum va spuneam mai devreme, cauzele acestei afectiuni sunt in stransa legatura cu acei factori modificabili si nemodificabili. Principala recomandare este aceea de a merge la consultatia cardiologica pentru a efectua un consult complet si a stii cu siguranta daca suferiti de o boala coronariana, daca exista factori de risc modificabili pe care ii puteti gestiona corect, daca trebuie sa urmati un tratament medicamentos, etc. Preventia infarctului miocardic consta in investigatii cardiologice, diagnostic corect, daca este cazul, in investigatii minim invazive de tipul coronarografiei si tratamentul medicamentos sau cel interventional. Multa sanatate!



Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor