Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

23 iulie 2017

Insuficienta Cardiaca


Buna ziua. As dori sa primesc niste sfaturi in legatura cu starea de sanatate a mamei mele. Mentionez ca am studiat medicina fiind absolventa a UMF Bucuresti. Nu am practicat insa ca medic, lucrez in cercetarea medicala, si sint cetatean cu domicliu in strainatate. In urma cu 10 zile mama a fost diagnosticata cu AIT, Fibrilatie Atriala cu AV rapida cu debut neprecizat, Insuficienta Cardiaca clasa NYHA II cu FeVS patrata, HTA estentiala stadiul II cu risc inalt . Investigatii facute: RMN cerebral, EKG. Consultul neurologic a confirmat AIT (AIT s-a petrecut pe 15-16 iunie). Investigatii care urmeaza a fi facute: Ecocardiografie, Echo doppler artere carotide si vertebrale. Tratamentul prescris si in curs: CONCOR(5mg)-1cp dimineata (2cp daca puls>90); ATACAND(8mg)-1/2 cp seara (1cp seara daca TAS>150mm); ELIQUIS(5mg)-1cp de 2 ori pe zi, dupa masa; NOLPAZA(20mg)-1cp dimineata inainte de masa. Mama relateaza ca se simte relativ bine sub tratament, oboseste insa la mers, dupa 20-30 min. Dar, in cursul noptii trecute a suferit un episod de dispnee nocturna: descrisa ca imposibiliatea de a respira, intepaturi in plamani. Episodul a durat 2-3 minute. Puteti sa ma sfatuiti va rog in legatura cu acest episod de dipnee? Este un episod care trebuie sa ne alarmeze? Trebuie urmat un anume tratament pentru a preveni noi episoade? Este tratamentul actual un factor determinant? As vrea sa stiu daca credeti ca ar trebui sa o internez pe mama intr-o clinica de cardiologie pentru a fi monitorizata pentru un timp. Va multumesc mult. Adresa de email: cldb71@gmail.com


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Bună ziua, unul dintre reprezentanţii noştri medicali va lua legătura cu dumneavoastră pentru a vă oferi detaliile solicitate. Multă sănătate!



Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor