Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


14 noiembrie 2017

Tensiune mica


Buna ziua ! Am 34 de ani si la controlul de la medicina muncii mi -au gasit tensiunea 10 cu 4 , recomandandu - mi un control la medicul cardiolog. Am fost la un cardiolog in orasul meu care mi-a zis ca nu e nici o problema si ca Ekg -ul e ok . Problema e ca m-am simtit rau de cateva ori in sensul ca mi-a aparut deodata o stare de greata cu moleseala, simteam ca mi se inclesteaza limba in fundul gatului si m-a luat si cu calduri, asta dupa ce bausem o cafea cu lapte dimineata. Credeti ca ar putea fi de la tensiune sau e altceva ?


ARES

Sfatul medicului:

Bună ziua, este foarte posibil ca aceste simptome să apară ca efect al tensiunii arteriale mici. Este foarte probabil, de asemenea, să fi suferit un episod de hipotensiune arterială atunci când ați efectuat acel control de Medicina muncii. Sunt multiple cauze posibile responsabile de acest episod. Pornind de la medicamente administrate, deshidratare accentuată, anemie, odihnă în poziție culcat, etc, până la cauze grave precum anafilaxia (reacție alergică grave), infarctul miocardic, aritmia, etc, recomandarea noastră este aceea de a umări periodic tensiunea arterială prin monitorizare de acasă. În cazul în care tensiunea arterială mică persistă sau, între timp, apar simptome precum modificări ale stării de conştienţă, leşin, dureri în piept, palpitaţii, vă recomandăm să vă adresați de urgență unui medic specialist cardiolog pentru a vă recomanda investigații suplimentare în diagnosticarea obiectivă cu privire la această afecțiune. Printre alte investigații suplimentare enumerăm: ecografia cardiacă >> https://medicina-interventionala.ro/proceduri/ecografia-doppler-trantoracica/, electrocardiograma >> https://medicina-interventionala.ro/proceduri/electrocardiograma-ecg-ekg/ și, bineînțeles, monitorizarea tensiunii arteriale cu ajutorul unui dispozitiv de tip Holter TA >> https://medicina-interventionala.ro/proceduri/monitorizarea-tensiunii-arteriale-dispozitiv-holter-ta/. Pentru a fi consultată de unul dintre medicii noștri specialiști, ne puteți apela la numărul de telefon: 031 9300. Multă sănătate!Call Center031 9300

Cluj

Bld. Republicii nr. 8

ARES Pitesti - Muntenia Hospital

Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

ARES Constanta - SCJU Constanta

Bulevardul Tomis 145,
Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

Tulcea

Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

SOM - Enayati

Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

ARES - Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27
Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.