Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

14 noiembrie 2017

Tensiune mica


Buna ziua ! Am 34 de ani si la controlul de la medicina muncii mi -au gasit tensiunea 10 cu 4 , recomandandu - mi un control la medicul cardiolog. Am fost la un cardiolog in orasul meu care mi-a zis ca nu e nici o problema si ca Ekg -ul e ok . Problema e ca m-am simtit rau de cateva ori in sensul ca mi-a aparut deodata o stare de greata cu moleseala, simteam ca mi se inclesteaza limba in fundul gatului si m-a luat si cu calduri, asta dupa ce bausem o cafea cu lapte dimineata. Credeti ca ar putea fi de la tensiune sau e altceva ?


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Bună ziua, este foarte posibil ca aceste simptome să apară ca efect al tensiunii arteriale mici. Este foarte probabil, de asemenea, să fi suferit un episod de hipotensiune arterială atunci când ați efectuat acel control de Medicina muncii. Sunt multiple cauze posibile responsabile de acest episod. Pornind de la medicamente administrate, deshidratare accentuată, anemie, odihnă în poziție culcat, etc, până la cauze grave precum anafilaxia (reacție alergică grave), infarctul miocardic, aritmia, etc, recomandarea noastră este aceea de a umări periodic tensiunea arterială prin monitorizare de acasă. În cazul în care tensiunea arterială mică persistă sau, între timp, apar simptome precum modificări ale stării de conştienţă, leşin, dureri în piept, palpitaţii, vă recomandăm să vă adresați de urgență unui medic specialist cardiolog pentru a vă recomanda investigații suplimentare în diagnosticarea obiectivă cu privire la această afecțiune. Printre alte investigații suplimentare enumerăm: ecografia cardiacă >> https://medicina-interventionala.ro/proceduri/ecografia-doppler-trantoracica/, electrocardiograma >> https://medicina-interventionala.ro/proceduri/electrocardiograma-ecg-ekg/ și, bineînțeles, monitorizarea tensiunii arteriale cu ajutorul unui dispozitiv de tip Holter TA >> https://medicina-interventionala.ro/proceduri/monitorizarea-tensiunii-arteriale-dispozitiv-holter-ta/. Pentru a fi consultată de unul dintre medicii noștri specialiști, ne puteți apela la numărul de telefon: 031 9300. Multă sănătate!



Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor