Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

26 iunie 2018

Dacă am anevrizm arta apdominala 4 mm pot merge cu avionul?


Dacă am anevrizm aorta apdominala pot călători cu avionul?


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Bună ziua, teoretic nu este contraindicat zborul cu avionul in mod expres pentru persoanele care au zone anevrismale, însă depinde şi care este stadiul fiecărui anevrism, sau mai bine spus diametrul acestuia. Pentru un anevrism de aortă abdominală, diametrul care pune indicaţie de corecţie este de la 4,5 - 5 cm, moment la care deja prezintă un pericol, iar zborul cu avionul poate potenţa acest pericol, prin posibile variaţii de presiune şi ca urmare, creşteri ale tensiunii arteriale.

Pentru a primi un răspuns medical adecvat, ne puteţi trimite un mail cu ultima evaluare CT/ecografie abdominala pe adresa cristina@centrele-ares.ro. Le vom supune atentiei unui medic din echipa profesorului Dammrau Rolf, care se ocupă de corecţia endovasculară a anevrismelor de aortă abdominală (EVAR). Vă dorim multă sănătate!



Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor