Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


26 iunie 2018

Dacă am anevrizm arta apdominala 4 mm pot merge cu avionul?


Dacă am anevrizm aorta apdominala pot călători cu avionul?


ARES

Sfatul medicului:

Bună ziua, teoretic nu este contraindicat zborul cu avionul in mod expres pentru persoanele care au zone anevrismale, însă depinde şi care este stadiul fiecărui anevrism, sau mai bine spus diametrul acestuia. Pentru un anevrism de aortă abdominală, diametrul care pune indicaţie de corecţie este de la 4,5 - 5 cm, moment la care deja prezintă un pericol, iar zborul cu avionul poate potenţa acest pericol, prin posibile variaţii de presiune şi ca urmare, creşteri ale tensiunii arteriale.

Pentru a primi un răspuns medical adecvat, ne puteţi trimite un mail cu ultima evaluare CT/ecografie abdominala pe adresa cristina@centrele-ares.ro. Le vom supune atentiei unui medic din echipa profesorului Dammrau Rolf, care se ocupă de corecţia endovasculară a anevrismelor de aortă abdominală (EVAR). Vă dorim multă sănătate!Call Center031 9300

ARES - Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27
Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Tulcea

Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

SOM - Enayati

Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

ARES Pitesti - Muntenia Hospital

Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

Cluj

Bld. Republicii nr. 8
Cluj Napoca

ARES Constanta - SCJU Constanta

Bulevardul Tomis 145,
Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.