Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

12 mai 2019

Ocluzie intestinala


Bună ziua! Va rog frumos sa ma ajutați pentru o a doua părere în cazul unui CT cu etaj abdomino-pelvin cu rezerva artefactelor respiratorii efectuat astăzi de bunica mea în vârstă de 88 de ani. Îngroșare parietale circumferințiala, neregulata, iodofila(grosime max 16 mm), ce determina zona de stenoza subiacenta, la nivel sigmoidian, extinsa pe o lungime de cca. 45 mm, diametrul colonului transversal cca. 64 mm. Fără pneumoperitoneu vizibil CT. HGTH de cca 29/31 mm - de corelat cu ex EDS. Colecist destins( ax transversal cca 52 mm, ax longitudinal cca 100 mm) cu conținut omogen și pereți subțiri. Concluzie: Marcanta distensie a cadrului colonic, cu aspect CT sugestiv pentru sindrom subocluzic, prin stenoza strânsă cu îngroșare parietale la nivelul sigmoidului, cu aspect CT sugestiv cel mai probabil cu substrat patologic tumoral-necesita corelare cu ex clinic, colonoscopic, histopatologic. Colecist destins cu ectazie de CBIH și dilatație de CBP cu decalibrare risca la nivel cefalic pancreatic, fără decelarea certa CT a unei cauze obstructive - de corelat cu ex EDS


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Bună ziua, întrucât specializarea noastră este Cardiologia clinică și Intervențională, vă recomandăm să luați legătura cu un medic de specialitate - Gastroenterolog sau Proctolog. Puteți solicita a doua părere medicală, aici >> https://www.spitalulmonza.ro/centre/specialitati-medicale/gastroenterologie-si-endoscopie/ . Vă dorim multă sănătate!



Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor