Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

22 septembrie 2019

Trauma din copilarie


Există vindecare pentru mine? Am avut parte de o experiență foarte traumatizantă la vârsta de 11 ani din cauza mamei care a găsit "soluția perfectă" pentru a se asigura că nu mă voi speria la medic. Într-o dimineață mama m-a dus la medicul de familie când aveam 11 ani. Era prima oară când mă duceam fără vreo problemă de sănătate și mi s-a părut dubios. Mai dubios mi s-a părut când mi-a spus mama că pentru această "examinare de rutină" nu trebuie să mănânc sau să beau nimic dimineața. Când am ajuns la medic am fost rugată să stau pe masă și să închid ochii. Apoi 4-5 asistente au început să mă țină foarte forțat de masă astfel încât să îmi poată recolta sângele. Așa este, la 11 ani am fost păcălită pentru așa ceva. M-am speriat atât de rău încât că nu au reușit să îmi recolteze sânge. Chiar și la aproape 22 ani nu am scăpat cv de această traumă și uneori când sunt lângă foarte multe persoane langă mine îmi revine teama de acum mulți ani. S-a procedat corect? De atunci de fiecare data cand langa mine stau mai multe persoane simt un mare pericol in minte. De aceea calatoriile in autobuzele RATB pline sunt un calvar pentru mine.


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Bună ziua, ne pare rău că ați trecut printr-o astfel de experiență. De cele mai multe ori, părinții nu știu cum să procedeze la primul contact al copilului cu personalul medical. Bebeluși sau nu, trebuie să avem mare grijă atunci când îi aducem într-un mediu medical chiar și pentru o simplă analiză de sânge. Ne-ar face plăcere să vă putem ajuta să depășiți această teamă însă specializarea noastră este Cardiologia. Vă recomandăm să luați legătura cu un psihoterapeut pentru a aprofunda discuția și a vă ajuta să treceți peste acel eveniment. Vă dorim multă sănătate!



Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor