Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

29 septembrie 2019

Fibrilație atriala


Buna ziua Tatăl meu are de ceva timp fibrilație atrială. A fost tratat cu Amiodarona și anticoagulante, el a intrerupt tratamentul cu Amiodarona după vreo doi ani. A reintrat in fibrilație și acuma medicul zice ca nu este alta posibilitate decât sa rămână in fibrilație și să-i mențină pulsul jos cu betalok(s-a încercat conversie electrică la început, nu a funcționat). Am mai citit pe diagnostic câta am inteles eu ca are și insuficienta mitrală moderată degenerativa. E tot timpul somnolent și obosit. Acuma va întreb ce s-ar putea face, ce soluții sunt pentru ameliorare boli? Mulțumesc tare mult!


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Bună ziua, echipa noastră medicală efectuează o serie de proceduri intervenționale pentru a trata fibrilația atrială. Una dintre acestea este ablatia de fibrilație, mai multe detalii despre procedură puteți afla de pe pagina dedicată: https://medicina-interventionala.ro/procedura/ablatie-fibrilatie-atriala-fia/. Fibrilația atrială se caracterizează prin tendința sângelui de a stagna la nivelul inimii, locul predilect fiind la nivelul urechiușei stângi. Denumirea medicală pentru aceast loc este auricula atrială. Aici, atunci când sângele stagnează, se vor forma trombi. Acești trombi pot migra în circulație și pot ajunge în orice vas al corpului. Consecințele acestei migrări sunt foarte serioase: AVC, infarct miocardic, ischemie mezenterică, ischemie acută de membre. Pentru a preveni formarea trombilor, pacienții cu fibrilația atrială necesita tratament anticoagulant. Acest tratament implică, de asemenea, riscuri de sângerare dacă nu se efectuează o monitorizare strictă a testelor de coagulare (INR). Pentru a preveni aceste complicații, se recomandă implantarea dispozitivului Watchman la nivelul urechiusei stangi, ca o metodă inovativă și sigură de prevenție. Pentru a găsi o soluție potrivită pentru tatăl dumnevaoastră, unul dintre colegii noștri responsabili de departamentul de Electrofiziologie, va lua legătura cu dumneavoastră într-un timp cât mai scurt. Vă dorim multă sănătate!



Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor