Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


DSV

Buna ziua, Am un baietel de 6 anisori diagnosticat cu DSV inalt (3,3 mm). Am rugamintea sa-mi comunicati: - este obligatorie operatia; - intre ce varste se poate opera; - ce se intampla/\"repara\" prin aceasta operatie (poate duce o viata norma; de exemplu sa faca sport); - recomandari postoperatorii (ce are voie sa faca si ce nu, pe ce perioada, necesita regim alimentar/de altitudine/de transport etc); - se poate suporta operatia de catre casa de asigurari; daca da ce/cine se ocupa de dosar si palata interentiei.


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua. Pentru a determina daca operatia este obligatorie trebuie sa evaluam copilul ecocardiografic la noi la clinica. Ecografia se va face de catre Prof Dr Avraham Lorber. Aceasta afectiune se poate opera minim invaziv de la varsta de 3 ani. Prin procedura minim invaziva se monteaza un dispozitiv tip umbreluta care inchide defectul din ambele parti ale septului ventricular. Dupa procedura copilul va avea o viata perfect normala, inclusiv sport de performanta daca doreste. La 48 de ore dupa interventie va avea voie sa faca orice doreste. In Romania aceasta operatie nu este suportata de catre casa de asigurari.