Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

3 noiembrie 2019

medicamente


Buna ziua Am fost la un control la un cardiolog la Iasi. Pentru arteroscleroza reteta, tromex 75mg , una pe zi dimineata.Cat timp sa iau? Doctorul zice -a la long-intelegand eu ca trebuie sa-l iau pe o durata lunga de timp. Precizez ca nu am facut accident vascular , nici infarct .L-am luat de cateva luni, cu o pauza de o saptamana pentru endoscopie .Intrebarea este : trebuie sa-l iau non stop cat traiesc , sau trebuie sa mai fac pauze , si cat de scurte. Pentru acufene, iau tanakan 40 mg de trei ori pe zi . Dimineata deci iau tanakan si trombex, la pranz si seara tanakan , la masa. Ce sfaturi imi dati ?


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, este foarte important să țineți legătura cu medicul dumneavoastră curant atunci când nu sunteți lămurit în privința tratamentului. Ateroscleroza este o afecțiune care odată instalată este ireversibilă și necesită supraveghere medicală permanentă (pe tot parcursul vieții, controale regulate, investigații, tratament). Asta înseamnă că va trebui să vă protejați întreaga viața pentru a nu suferi complicațiile acestei afecțiuni. Ateroscleroza este o afecțiune a pereților vaselor sangvine care, în timp, conduce la reducerea diametrului vasului de sânge (prin formarea de plăci ateromatoase ce conțin colesterol, calciu, material lipidic și lipofage) până la înfundarea acestuia.
În urma acestor depuneri, pot apărea complicații precum: angina pectoralaă, infarctul miocardic, accidentul cerebral, cardiopatia ischemică, nu numai la nivelul inimii, cât și al creierului, extremităților și al organelor.
Pacienților diagnosticați cu aterosclerozp, le se va recomanda în primul rând să abordeze un stil de viață sănătos ce implică dieta alimentară (consumarea de legume, fructe, produse fără grăsimi, pește, folosirea în gătit a uleiurilor vegetale, etc), menținerea sub control a greutății corporale, activitatea fizică, gestionarea stresului și dacă este cazul, renunțarea la fumat. Abordând un stil de viață sănătos, reducem factorii de risc modificabili ai bolii ateromatoase.
Sfatul nostru este să vă adresați medicului dumneavoastră pentru a vă explica schema tratamentului recomandat. Acesta vă cunoaște starea de sănătate și afecțiunile de care suferiți și vă poate da un răspuns obiectiv cu privire la tratamentul dumneavoastră. Vă dorim multă sănătate!



 Sună