Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

17 septembrie 2013

Crosa aortei pozitionata in dreapta traheei


Buna ziua! Sunt insarcinata in 21 de saptamani si in urma ecografiei de morfologie fetala domnul doctor a descoperit la bebelusul meu o malformatie cardiovasculara, si anume: "crosa aortei pozitionata in partea dreapta a traheei, vase aortice emergente in oglinda". Va rog din suflet sa imi spuneti cat este de grava aceasta malformatie si care ar fi riscul ca al meu bebelus sa nu se dezvolte normal si cat de probabil ar fi sa aiba Sindromul Down (trisomy 21). Mentionez ca nu sunt de acord sa fac amniocenteza. Este primul nostru copil si ni-l dorim extrem de mult. Astept cu nerabdare raspunsul dv. Va multumesc!


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, in principiu daca este doar arc aortic la dreapta nu are o semnificatie patologica, dar trebuie sa va asigurati ca este doar asta, eventual repetand ecografia la o varsta mai mare a sarcinii. Ideea este sa nu se asocieze cu o alta malformatie cardiaca care sa aiba semnificatie. In concluzie repetati ecografia pe parcursul sarcinii. Multa sanatate!Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor