Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


17 septembrie 2013

Crosa aortei pozitionata in dreapta traheei


Buna ziua! Sunt insarcinata in 21 de saptamani si in urma ecografiei de morfologie fetala domnul doctor a descoperit la bebelusul meu o malformatie cardiovasculara, si anume: "crosa aortei pozitionata in partea dreapta a traheei, vase aortice emergente in oglinda". Va rog din suflet sa imi spuneti cat este de grava aceasta malformatie si care ar fi riscul ca al meu bebelus sa nu se dezvolte normal si cat de probabil ar fi sa aiba Sindromul Down (trisomy 21). Mentionez ca nu sunt de acord sa fac amniocenteza. Este primul nostru copil si ni-l dorim extrem de mult. Astept cu nerabdare raspunsul dv. Va multumesc!


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, in principiu daca este doar arc aortic la dreapta nu are o semnificatie patologica, dar trebuie sa va asigurati ca este doar asta, eventual repetand ecografia la o varsta mai mare a sarcinii. Ideea este sa nu se asocieze cu o alta malformatie cardiaca care sa aiba semnificatie. In concluzie repetati ecografia pe parcursul sarcinii. Multa sanatate!Call Center031 9300

Cluj

Bld. Republicii nr. 8

ARES Pitesti - Muntenia Hospital

Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

ARES Constanta - SCJU Constanta

Bulevardul Tomis 145,
Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

Tulcea

Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

SOM - Enayati

Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

ARES - Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27
Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.