Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


13 octombrie 2013

Defectul septal atrial

Buna ziua, Copilul meu in varsta de 13 ani a fost diagnosticat dupa o ecografie a inimii cu defect septal atrial dimeniunea fiind de 5.2 mm. Diagnosticarea a fost in cazul controlului anual de rutina el practicand handbal de performanta de la 6 ani. Intrebarea este daca poate continua sa faca sport de performanta iar in situatia in care va trebui intervenit prin Inchidere percutana de Defect Septal Atrial (DSA)daca va mai putea face sport la acelasi nivel. Multumesc,


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua dl. Puscuta,
Este necesara o evaluare temeinica a fiului dvs., ce poate include si o ecografie - transtoracica sau transesofagiana.
Va recomandam specialistii centrului nostru, data fiind experienta lor de lucru cu malformatiile cardiace congenitale, si totodata recomandam fiului dvs. sa evite efortul fizic pana la confirmarea diagnosticului. Daca acesta se certifica, activitatea sportiva va trebui amanata pana la inchiderea interventionala a defectului. Apoi, prezenta umbrelutei nu il va incurca in niciun fel, nici macar la handbal. Am avut mai multi pacienti tineri dar sportivi, ce si-au reluat activitatile - dans sportiv, atletism, baschet - dupa interventia de implantare a "umbrelutei".
Dupa cum descrieti situatia, amanarea prelungita nu este o solutie viabila pentru fiul dvs.
Joi 17.10 si vineri 18.10 va fi prezent in Centrul nostru Prof. Thanopoulos Vasilios Basile din Grecia - unul dintre medicii cu cea mai mare experienta in efectuarea acestui tip de interventie. Daca evaluarea fiului are loc in timp util, interventia ar putea avea loc si intr-un viitor atat de apropiat. Va asteptam la ARES (spital Ponderas).Call Center031 9300

Tulcea

Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

ARES Pitesti - Muntenia Hospital

Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

SOM - Enayati

Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

Cluj

Bld. Republicii nr. 8
Cluj Napoca

ARES Constanta - SCJU Constanta

Bulevardul Tomis 145,
Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

ARES - Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27
Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.