Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

13 octombrie 2013

Defectul septal atrial


Buna ziua, Copilul meu in varsta de 13 ani a fost diagnosticat dupa o ecografie a inimii cu defect septal atrial dimeniunea fiind de 5.2 mm. Diagnosticarea a fost in cazul controlului anual de rutina el practicand handbal de performanta de la 6 ani. Intrebarea este daca poate continua sa faca sport de performanta iar in situatia in care va trebui intervenit prin Inchidere percutana de Defect Septal Atrial (DSA)daca va mai putea face sport la acelasi nivel. Multumesc,


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua dl. Puscuta,
Este necesara o evaluare temeinica a fiului dvs., ce poate include si o ecografie - transtoracica sau transesofagiana.
Va recomandam specialistii centrului nostru, data fiind experienta lor de lucru cu malformatiile cardiace congenitale, si totodata recomandam fiului dvs. sa evite efortul fizic pana la confirmarea diagnosticului. Daca acesta se certifica, activitatea sportiva va trebui amanata pana la inchiderea interventionala a defectului. Apoi, prezenta umbrelutei nu il va incurca in niciun fel, nici macar la handbal. Am avut mai multi pacienti tineri dar sportivi, ce si-au reluat activitatile - dans sportiv, atletism, baschet - dupa interventia de implantare a "umbrelutei".
Dupa cum descrieti situatia, amanarea prelungita nu este o solutie viabila pentru fiul dvs.
Joi 17.10 si vineri 18.10 va fi prezent in Centrul nostru Prof. Thanopoulos Vasilios Basile din Grecia - unul dintre medicii cu cea mai mare experienta in efectuarea acestui tip de interventie. Daca evaluarea fiului are loc in timp util, interventia ar putea avea loc si intr-un viitor atat de apropiat. Va asteptam la ARES (spital Ponderas).Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor