Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


intrebare

buna ziua,am un baietel de 5 ani la care i-au descoperit un suflu sistolic. am fost la cardiologie unde i-au facut o ecografie pe cord. diagnosticul fiind: cord hiperkinetic,situs solitus,cavitati cardiace de dimensiuni normale,valve cardiace competenta,pericard liber,sept interatrial mai subtiat in teimea medie. concluzii:foramen ovale patent in obs. as dorii sa stiu daca necesita tratament sau este grav? multumesc anticipat!


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, foramen ovale patent este o afectiune ce necesita atentie si implicit monitorizare, iar la momentul potrivit, tratament. Netratata, intr-adevar, este o afectiune grava. Va facem aceeasi recomandare ca si doamnei Bobeica, sa aduceti baietetlul la consult si ecografie la unul dintre specialistii nostri, pentru a putea determina gravitatea afectiuni dar si timpul potrivit pentru interventie. Interventia in acest caz, consta in implantarea unui dispozitiv de tip umbreluta, menita sa inchida PFO-ul. Multa sanatate si va asteptam cat mai curand.