Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


13 noiembrie 2013

pca


buna seara. pentru o fetita de sase ani diagnosticata cu pca ce tip de interventie recomandati? daca recomandati chirurgie interventionala ce stent sau amplatzer ar trebui folosit?


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, persistenta de canal arterial, mai ales la copii (mai putin rezistenti in fata unei interventii chirurgicale clasice) isi gaseste rezolvarea cea mai eficienta si permanenta cu ajutorul implantarii "umbrelutei", un dispozitiv special compus din doua discuri, ce se deschide in cord pentru a inchide orificiul. Internarea este de o singura zi pentru interventie, iar recuperarea imediata. Trebuie sa aveti in vedere faptul ca amanarea interventiei - de orice fel ar fi ea - pune in pericol viata fetitei. Din pacate, cazurile de deces in randul copiilor afectati de malformatii cardiace nu sunt putine.
In cadrul Sectiei de Malformatii Cardiace Congenitale din centrul nostru, echipe mixte compuse din medici romani si straini realizeaza acest tip de interventie. Din echipa fac parte Prof. Vasilios Thanopoulos - Grecia, Prof. Avraham Lorber - Israel, Dr. Dan Deleanu - Romania. Urmatoarele date programate pentru interventii sunt 4,5, 6 decembrie 2013. Multa sanatate dvs. si fetitei!Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor