Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


29 noiembrie 2013

embolizarea adenomului de prostata

Acum 8 ani, avand o jena in partea inferioara a abdomenului, pe picior si rareori la mictiune, mi-am facut un tuseu si o ecografie cu rezultat: volum prostata 36/40/29 mm. Diagnosticul a fost: hernie inghinala usoara si o usoara hipertrofie de prostata. In ultimul an simptomele accectuandu-se (2 urinari noaptea si senzatia de golire incompleta a vezicii), am repetat investigatiile cu urmatorul rezultat: PSA = 4,19 , free PSA =1,4 , ecografia a evidentiat prostata mare, omogena iar tuseul a avut drept rezultat prostata marita de 6/5 cm, cu sant median sters, de consistenta adenomatoasa, fara semne clinice de neoplazie, cu retentie incompleta de urina.Medicul urolog mi-a prescris un tratament medicamentos de 6 luni cu , nedandu-mi insa mari sperante de rezolvare pe aceasta cale a problemei si neputand sa-mi garanteze ca in termen de 6 luni adenomul nu va deveni malign. Intrebari: 1, RMN-ul poate stabili cu certitudine daca adenomul este benign sau malign? 2. Metoda de embolizare de prostata poate depista daca adenomul asupra caruia intervine este malign si il rezolva, fara riscul unei recidive, al unei refaceri, eventual maligne a adenomului, sau al metastazelor? Va multumesc Bogdan Dadarlat


ARES

Sfatul medicului:

Pentru stabilirea caracterului benign sau malign al unei prostate marite se fac mai intai: tuseu prostatic, ecografie si dozarea PSA. Un rezultat bun la aceste trei examene ne certifica cu mare probabilitate caracterul benign (ca nu este cancer). Acesta este si cazul dumneavoastra. In cazul in care investigatiile amintite au un rezultat incert se face punctie biopsie de prostata. Acesta este singurul examen care poate pune diagnosticul cert de cancer. Daca medicul dumneavoastra nu va cerut sa faceti biopsie inseamna ca nu are suspiciuni. Faptul ca v-a dat un tratament medicamentos sustine acest lucru. Examenul RMN ofera informatii detaliate asupra structurii prostatei insa nu este o metoda de diagnostic al cancerelor de prostata.
Va recomand sa urmati tratamentul prescris si sa repetati consultul, ecografia si dozarea PSA la intervale de 3 luni. Astfel va puteti asigura ca nu aveti cancer si ca tratamentul medicamentos este eficient. Pentru tratamentul adenomului de prostata noi oferim un tratament modern, endovascular (embolizarea adenomului de prostata) prin care reducem volumul prostatei si facem ca interventia chirurgicala sau tratamentul medicamentos sa nu mai fie necesare. Daca sunteti interesat de aceasta solutie va invitam la un consult.Call Center031 9300

ARES Constanta - SCJU Constanta

Bulevardul Tomis 145,
Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

SOM - Enayati

Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

Cluj

Bld. Republicii nr. 8
Cluj Napoca

ARES - Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27
Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Tulcea

Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

ARES Pitesti - Muntenia Hospital

Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.