Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


hipertensiune

Buna ziua, am 51ani, 1,72/104kg, am facut un control amanuntit acum 4 ani si nu mi s-a gasit nimic "defect", ce sa duca la hipertensiune. Am facut sport de performanta, dar nu mai fac de vreo 15ani, mananc putin, nu gras, nu dulce, in schimb fumez si birou (sedentar). Am luat cateva combinatii, tertensif/enap, acum metoprolol/norvasc, dar tensiunea ramane 16-18/9,2-9,8 (verificata cu tensiom.electronic). Mi se umfla picioarele (poate si biroul) si noaptea dorm in 3-4 reprize (eliminare apa). Nu am antecedente in familie. Stiu, lasat tigara, slabit, sport, schimbat stilul de viata, dar un tratament care sa-mi amelioreze starea ? Am incercat sa fiu cat mai succint, va multumesc mult si sanatate !


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua Calin,

Este foarte posibil ca tratamentul sa nu fie cel potrivit; de aceea, chiar daca informatiile furnizate de tine sunt cuprinzatoare, nimic nu poate aduce un beneficiu mai mare decat consultul cardiologic amanuntit. In cadrul lui, se pot efectua investigatii ca ecografia cardiaca si montarea de holter TA, dar se pot si recomanda investigatii suplimentare: dopplerul renal, de exemplu poate evidentia anomalii la nivelul structurii si functionarii rinichilor si arterelor ce ii iriga cu sange, fapt ce poate influenta direct prezenta HTA. Te asteptam in Centrul nostru pentru evaluare amanuntita si eventual, re - gandire a schemei tale de tratament. Multa sanatate