Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


11 mai 2014

inima


buna seara.de curand am facut o ecocardiografie copilului meu in varsta de 9 ani si ni s a spus ca are o gaura de 1 centimetru intre camerele de sus ale inimii.Nu ni s arecomandat nici un fel de tratament.ce ar trebui sa facem mai departe?multumim


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, aparent este vorba despre un defect septal inter-atrial cu dimensiunea de 1 cm - o "gaura" in peretele ce desparte doua dintre camerele inimii, si anume atriile. Copiii se nasc cu aceasta malformatie, insa pana la varsta de 2-3 ani se inchide natural. Daca acest lucru nu s-a intamplat inca pana la cei noua ani ai copilului, nu se va mai intampla in viitor. Este necesara deci o noua evaluare ecocardiografica, pentru confirmarea dimensiunilor si a structurii malformatiei, in urma careia se vor lua decizii privind: tipul de tratament ce se impune - interventional, cu umbreluta, sau chirurgical, pe cord deschis, dar si momentul oportun pentru instituirea acestuia. Ghidurile medicale de specialitate indica inchiderea DSA daca pacientul este simptomatic sau / si daca structura si functia inimii sunt afectate. Va asteptam in centrul nostru pentru evaluare si recomandari corecte. Mentionam ce Centrul nostru detine o experienta bogata in rezolvarea acestui tip de cazuri, beneficiind de o sectie ampla dedicata tratamentului malformatiilor cardiace congenitale si de experienta unica a doi cardiologi interventionisti: Dr. Dan Deleanu (CC Iliescu, Fundeni) si Prog. Vasileios Thanopoulos (Spital Iatricon, Atena), si a unei echipe de cardiologi clinicieni, specializati in malformatii ale cordului copiilor.Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor