Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


ref stent bioresorbabil

Buna ziua, Am 57 ani si 5 stenturi metalice ,montate pe artera coronara stanga,s epot monta stenturi biodegradabile peste cele metalice obisnuite?


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, este important sa cunoastem data implantarii stenturilor, date legate de situatia dvs. medicala actuala, daca aveti simptome sau nu (dureri in piept, oboseala, etc.), precum sa si vedem filmul cu angioplastia coronariana. Rezultatul ar putea veni cu recomandare de coronarografie de control, pentru a verifica starea stenturilor si pentru a trata eventualele probleme - ca de exemplu stenozarea vreunuia dintre ele. In acest caz, intr-adevar se impune implantarea unui stent in stentul obstruat, alegerea acestuia apartinand medicului interventionist. In general insa, stenoza intrastent se trateaza cu implant de stent metalic activ, si mai putin cu stent bioresorbabil. Pe de alta parte insa, coronarografia de control ar putea arata noi stenoze cu necesitate de tratament, in cazul acestora fiind mult mai probabila angioplastia cu stent bioresorbabil. Va stam la dispozitie, in cele ce urmeaza.