Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

5 iunie 2016

Anevrism de sept interatrial


Buna ziua. Am 46 de ani si, recent, am fost diagnosticata cu "Anevrism de SIA". La EKG a fost evidentiat "sindom QT prelungit", iar Ecografia a scos la iveala "anevrism sept ineratrial". Pt ca aveam ( am) palpitatii, stare de oboseala permanenta si picioare amortite, am facut si investigatii pt tiroida- eco, dozare hormoni- toate sunt in parametri. Toate analizele de sange sunt bune, exceptand fribrinogenul, care este putin ridicat ( 4.6). Sunt tahicardica si hipotensiva. In prezent iau tartament cu Concor si Aspacardin. Va rog, as vrea sa stiu daca pt diagnosticul de mai sus se impun si alte investigatii/tratament, ce inseamna acest anevrism, ce riscuri sunt? Nu stiu ce dimensiuni are( nici nu stiu daca conteaza dimensiunea), iar Dr. care a descoperit anomalia, mi-a spus "sa asteptam". Ce sa astept? Am citit ca se poate rezolva chirurgical, sau mea nu mai permite asta? Multumesc pentru raspuns. Sunt putin panicata, nu stiu ce sa cred si nici ce sa fac. Cu respect, Mirela.


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna dimineata. Anevrismul de sept inter-atrial trebuie investigat cu ecocardiografie transesofagiana, pentru a se verifica daca septul prezinta si discontinuitate ( DSA, foramen ovale patent). In situatia in care se confirma a fi doar anevrism, in general nu prezinta indicatie de tratament. In cadrul centrului nostru, ecografia transesofagiana se efectueaza sub sedare profunda, astfel incat investigatia sa fie confortabila atat pentru pacient cat si pentru medic. Pentru programari, puteti apela 031 9300.Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor