Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


Anevrism de sept interatrial

Buna ziua. Am 46 de ani si, recent, am fost diagnosticata cu "Anevrism de SIA". La EKG a fost evidentiat "sindom QT prelungit", iar Ecografia a scos la iveala "anevrism sept ineratrial". Pt ca aveam ( am) palpitatii, stare de oboseala permanenta si picioare amortite, am facut si investigatii pt tiroida- eco, dozare hormoni- toate sunt in parametri. Toate analizele de sange sunt bune, exceptand fribrinogenul, care este putin ridicat ( 4.6). Sunt tahicardica si hipotensiva. In prezent iau tartament cu Concor si Aspacardin. Va rog, as vrea sa stiu daca pt diagnosticul de mai sus se impun si alte investigatii/tratament, ce inseamna acest anevrism, ce riscuri sunt? Nu stiu ce dimensiuni are( nici nu stiu daca conteaza dimensiunea), iar Dr. care a descoperit anomalia, mi-a spus "sa asteptam". Ce sa astept? Am citit ca se poate rezolva chirurgical, sau mea nu mai permite asta? Multumesc pentru raspuns. Sunt putin panicata, nu stiu ce sa cred si nici ce sa fac. Cu respect, Mirela.


ARES

Sfatul medicului:

Buna dimineata. Anevrismul de sept inter-atrial trebuie investigat cu ecocardiografie transesofagiana, pentru a se verifica daca septul prezinta si discontinuitate ( DSA, foramen ovale patent). In situatia in care se confirma a fi doar anevrism, in general nu prezinta indicatie de tratament. In cadrul centrului nostru, ecografia transesofagiana se efectueaza sub sedare profunda, astfel incat investigatia sa fie confortabila atat pentru pacient cat si pentru medic. Pentru programari, puteti apela 031 9300.