Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


7 iunie 2013

Buna ziua.

Am aflat de curand, in luna februarie, ca am prolaps de valva mitrala si dsa. Dupa 4 luni, prolapsul mi-a trecut, insa pentru dsa trebuie sa fac o operatie in luna iulie(dupa bac). Dsa-ul este de 1 cm, din cate am inteles. As vrea sa stiu in ce consta aceasta operatie si mai ales de ce trebuie sa stau 2 saptamani in spital dupa aceea. Va multumesc mult!


ARES

Sfatul medicului:

Buna seara Ana Maria,
Pentru corectarea unui DSA sunt disponibile 2 tipuri de intervenții : chirugie cardiovasculara prin operație clasica cu deschiderea ampla a toracelui si interventie minim invaziva prin amplasarea unui dispozitiv tip umbreluta.

Spitalizarea așa lunga ne indica faptul ca vei fi supusa unei intervenții chirurgicale clasice, adică prin deschiderea ampla a toracelui. Aceasta este operaţia pe cord deschis – inima va fi oprită şi deschisă pentru a o repara. Aparatul bypass va prelua activitatea corpului.

Scopul operaţiei este de a normaliza circulaţia sângelui în inimă şi plămâni, prin urmare se va plasa un petic peste găurile dintre atrii şi ventricule, iar valva se divide în 2 valve separate.

In momentul asta in România nu prea sunt centre care corecteaza defectul septal prin intervenție minim invaziva iar acesta se stabilește ca fiind pretabila in cazul unui pacient dupa efectuarea unei ecografii cardiace de calitate.

Centrul nostru este daca nu singurul, printre singurele centre unde aceasta intervenție este efectuată printr-o incizie de doar 2 milimetri la nivelul piciorului, respectiv in artera femurala.

Dupa ce a fost făcută mică incizie se introduce un cateter (tub mic de plastic) cu care navigam pana in interiorul inimii, trecem prin defect si amplasam un dispozitiv ce arata ca o umbreluta dubla. Intervenția durează 45 min - 1 ora si se efectuează cu anestezie totala cu gaz pentru a nu simtii disconfortul creat de sonda de ecografie transesoefagiana pe care o folosim sa ne asiguram ca umbreluta a fost bine plasata.

La 24 de ore dupa intervenție pacientul este externat si la câteva zile poate revenii la viața cotidiana. Important de știut este ca intervenția are un succes foarte mare (echipa cu care lucram având cea mai mare experiența din Europa in aceste cazuri), este o interventie permanenta (nu necesita o alta interventie) si nu lăsa cicatrici pe care credem ca le consideri importante având in vedere vârsta ta.

Poti afla mai multe despre aceasta interventiei pe:
http://www.medicina-interventionala.ro/procedura/defect-septal-ventricular-dsv/

Casa de Asigurari de sanatate nu deconteaza costurile procedurii prin umbreluta, insa beneficiile acestei intervenții minim invazive sunt imense.

In cadrul centrului nostru costurile pentru efectuarea procedurii sunt de 7500 euro si includ:
Procedura medicala
Dispozitiv Amplatzer/Oclutech si materialele conexe
Analize medicale
Cazare pacient cu medicatie si mese incluse (24 de ore)
Anestezie Terapie Intesiva
Ecografie Transesofagiana/Transtoracica
Daca pacientul/a este minor/a in costuri sunt incluse cazarea si mesele pentru 1 apartinator (24 ore)
Sfatul nostru este sa te documentezi foarte bine asupra acestor intervenții.

Iti uram multă sanatate!
Pentru mai multe informații nu ezita sa ne contactezi telefonic.Call Center031 9300

Tulcea

Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

ARES Pitesti - Muntenia Hospital

Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

SOM - Enayati

Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

Cluj

Bld. Republicii nr. 8
Cluj Napoca

ARES Constanta - SCJU Constanta

Bulevardul Tomis 145,
Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

ARES - Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27
Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.