Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


31 martie 2014

Intrebare


Buna ziua! Sunt mamica unei fetite de doar 2 saptamani, cat am stat in spital 1 saptamana, fetita era consultata zilnic de medic neonatolog, cand am ajuns acasa am citit pe fisa de externare ca se recomanda consult cardiologic la varsta de 1 luna, suflu sistolic gr II/5 posibil DSA. Cat am stat in spital, acesti medici neonatologi, nu mi-au zis nimic, si ma intreb de ce??!! De cand am ajuns acasa, pe fetita a vazut-o un medic pediatru si medicul de familie.....consultand-o acestia au zis ca nu aud nimic la inimioara suspect. Va intreb este grav acest, posibil, diagnostic?


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, trebuie verificat daca intr-adevar diagnosticul de defect septal atrial ( DSA ) - o anomalie a peretelui ce desparte cele doua atrii se confirma. Verficarea are loc in cadrul unei ecografii cardiace efectuate de catre un medic specialist in malformatii ale cordului.
Afectiunea in sine ar putea fi grava daca nu ar exista posibilitatea tratamentului minim-invaziv - inchiderea percutana cu umbreluta (un dispozitiv format din doua discuri ce se fixeaza in defect, inchizandu-l definitiv), intrucat in lipsa acestui tip de tratament indicata ar fi chirurgia pe cord deschis.
Recomandarea noastra este aceea de a astepta pana cand fetita implineste o luna, apoi sa sa o aduceti la cabinetul nostru pentru ecografie. Pentru informatii si programare, puteti apela 0731.771.111. Multa sanatate!Call Center031 9300

Cluj

Bld. Republicii nr. 8
Cluj Napoca

ARES - Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27
Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Tulcea

Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

SOM - Enayati

Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

ARES Pitesti - Muntenia Hospital

Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

ARES Constanta - SCJU Constanta

Bulevardul Tomis 145,
Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.